Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon vrea sa le forteze pe actrite sa-si declare varsta reala

Tags: amazon, varsta reala, hollywood, discriminare, sandra bullock

Un judecator de la Curtea Federala de Justitie din Statele Unite a respins apelul unei actrite care a dat, in mod anonim, in judecata Amazon si baza sa de date despre industria filmului, IMDB.com, trebuie sa-i dezvaluie numele si varsta reale, informeaza Business Insider.
Actrita in cauza, identificata doar ca "Jane Doe" in documentele legale, pretinde ca i-a fost distrusa cariera din cauza faptului ca IMDB i-a dezvaluit varsta pe care o are, adica 40 de ani. Problema ei este ca, spune ea, arata mult mai tanara, iar Hollywood-ul discrimineaza oricum femeile peste 30 ani. Prin urmare, nu mai primeste atatea oferte ca inainte.
 
Acest proces se invarte in jurul dilemei clasice a carierei la Hollywood: actorii trebuie sa-si spuna varsta adevarata, riscand sa fie discriminati din aceasta cauza, sau sa ascunda anul nasterii, riscand sa fie demascati in cele din urma. De-a lungul timpului, mai multi actori cunoscuti au mintit, printre care si Sandra Bullock care a pretinsa ca s-a nascut in 1964, 1965, 1966 sau chiar in 1967.
 
Jane Doe se descrie ca fiin o actrita ce locuieste in Texas si care a adoptat un nume americanizat, caci originalul asiatic era prea greu de pronuntat pentru vestici.
 
s-a inscris in baza IMDB in 2003, dar nu a spus anul nasterii. Dar Amazon si IMDB i-au folosit datele de pe cartea de credit, fara permisiunea ei, si asa a ajuns sa afle si cati ani are. A postat numarul online si a refuzat sa-l stearga, in ciuda insistentelor actritei, spunand ca intentia ei miroase a frauda. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016