Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 scuze pe care le poti folosi pentru a-ti concedia angajatii

Tags: angajatori, concedierem angajati, motive, scuze

Majoritatea antreprenorilor, inainte de a-si demara propria afacere, cel mai probabil au fost angajatiin alte companii. Multi dintre ei probabil au fost chiar si concediati de cateva ori, asa ca acest subiect nu reprezinta ceva nou pentru ei.
Sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand te hotarasti sa concediezi un angajat. Nu poti lua aceasta decizie din motive personale sau pentru ca pur si simplu nu iti place tie de o anumita persoana. Este dreptul fiecarui angajat in parte sa stie de ce si-a pierdut locul de munca.

Tocmai din acest motiv, managerii pot apela la una dintre aceste scuze atunci cand decid ca este momentul sa concedieze un salariat.


1) Sinceritatea

Te-a mintiti vreodata cu ceva? Ti-a ascuns vreun detaliu pe care trebuie sa il stii despre compania ta? Este un bun motiv sa concediezi pe cineva, tinand cont de faptul ca orice manager isi doreste angajati loiali, pe care sa se poata baza si in care sa aiba incredere ca il va ajuta sa isi dezvolte afacerea.



2) Performanta

Un angajat din compania ta, care a trecut de perioada de proba, nu a ajuns la standardele pe care i le-ai propus de la inceput? Nu este un lucru prea bun pentru afacerea ta. Angajatorii isi doresc salariati care sa faca performanta si sa duca afacerea pe culmile succesului, nu persoane delasatoare, care sa o traga in jos.



3) Schimbarea

Angajatii tai trebuie sa se maturizeze de la o sarcina la alta, de la un proiect la altul, sa schimbe strategia de lucru si sa incerce sa faca lucruri noi. Cine nu poate fi receptiv la lucruri noi nu trebuie tinut prea aproape.



4) Motivatia

Angajatii tai fac lucrurile de mantuiala, trag de timp si incearca sa isi termine treaba in orele de peste program pentru a fi platiti dublu? Asta inseamna ca si-au pierdut interesul de a lucra in compania ta! Fie nu i-ai recompensat pe masura asteptarilor lor, fie nu isi doresc sa munceasca si le pasa doar de bani. Oricare ar fi motivul, acei angajati trebuie concediati.



5) Socializare

Angajatii trebuie sa se poarte intre ei cum se poarta cu membrii familiei lor, trebuie sa se sprijine reciproc, sa isi ceara ajutorul la nevoie, sa fie intelegatori si rabdatori. Cine nu are aceste calitati nu ar trebui sa faca parte din "familia" companiei tale.



Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016