Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 greseli din CV care te pot costa jobul mult dorit

Tags: greseli din cv, loc de munca, recrutare, angajatori, cv gresit, compunere cv, redactarea cv-ului

Ti se pare ca este din ce in ce mai dificil sa iti gasesti un loc de munca? Exista multe persoane care aplica la zeci, chiar sute de posturi vacante, fara sa primeasca insa nici macar un singur telefon din partea unui recruiter. Motivele nu sunt intotdeauna cunoscute, insa exista anumite greseli ascunse ce tin de compunerea CV-ului care pot fi fatale.
Lasand la o parte cele mai frecvente greseli ce pot aparea intr-un CV, cum ar fi cele gramaticale, exista si alte erori ce ar trebui pe cat posibil evitate. Iata care sunt acestea, conform AOL Jobs:
 
1. Nu utiliza fonturi sofisticate
Nu incarca fara rost CV-ul. Nu este indicat sa redactezi CV-ul folosind fonturi elegante sau complicate deoarece acestea sunt mai greu de urmarit. In schimb, ar trebui sa te rezumi la fonturile clasice, mai simple si mai lizibile, precum Arial sau Calibri. Fonturile complicate nu fac decat sa ii distraga atentia angajatorului de la aspectele cu adevarat importante, iar acesta poate chiar sa renunte sa iti mai citeasca CV-ul.
 
2. Nu furniza prea multe informatii
O alta greseala raspandita este aceea de a incarca CV-ul cu informatii irelevante. Multi cred ca daca vor enumera tot ce au realizat pana in momentul respectiv, vor avea mai multe sanse de a fi chemati la un interviu. Atunci cand oferi prea multe detalii referitoare la experienta anterioara, aptitudinile si preocuparile tale, nu faci decat sa iti reduci sansele de a fi selectat pentru interviu.
 
Motivul este simplu: cand au de a face cu un CV foarte incarcat, recruiterii presupun din start ca respectivul aplicant a demonstrat deja tot ce poate face, iar daca nu vor gasi in enumerarea ta una din aptitudinile pe care le cauta, nu se vor obosi sa te mai cheme la interviu. Cheia este sa iti simplifici CV-ul si sa furnizezi doar aptitudinile relevante pe care vrei sa le scoti in evidenta. Astfel angajatorul va intelege ca trebuie sa te contacteze pentru a afla mai multe detalii. Nu uita principiul "Less is more" (Mai putin inseamna mai mult) deoarece este valabil si in acest context.
 
3. Nu te lauda excesiv si fara rost
Angajatorii sunt satui pana peste cap de frazele atat de des utilizate prin care aplicantul se lauda pe sine, fara argumente solide in spate. Nu iti umple CV-ul cu fraze de genul "abilitati interpersonale exceptionale" sau "profesionist dedicat muncii sale", in alte cuvinte nu le spune recruiterilor care este parerea ta personala fara sa adaugi realizari palpabile care sa iti sustina afirmatiile.
 
4. Nu neglija partea superioara a CV-ului
Conform celor mai multe studii, un angajator va lua o decizie cu privire la un candidat in primele 6-13 secunde dupa ce a inceput sa ii citeasca CV-ul. Ceea ce inseamna ca este esential sa te concentrezi asupra partii superioare a CV-ului pentru a-i atrage acestuia atentia. Avand in vedere cat de importanta este aceasta sectiune a CV-ului, ar trebui sa ii acorzi o atentie deosebita. Prezinta-ti aptitudinile cheie in aceasta parte a CV-ului si alege un format profesionist, evitand inghesuirea textului.
 
Nu uita ca CV-ul tau reprezinta un instrument de marketing. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita tuturor detaliilor pentru a putea sa ii comunici angajatorului mesajul ca meriti sa fi luat in considerare pentru postul respectiv. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016