Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 sfaturi utile pentru angajatii noi

Tags: angajati tineri, angajati noi, sfaturi pentru angajati, critici constructive

Cu totii stim cat de grea este perioada de acomodare intr-o companie pentru un angajat nou. Ti s-a intamplat sa nu intelegi nimic din ceea ce trebuie sa faci, sa ai impresia ca cei din jur te ignora si nu te ajuta?
Iata cateva sfaturi pentru cei care s-au angajat recent sau urmeaza sa se angajeze:
 
1. Nu astepta un feedback daca nu il ceri
 
Poate ca seful tau este prea ocupat pentru a-ti multumi pentru ceea ce faci sau pentru a-ti spune ca te descurci bine, iar colegii considera ca nu intra in atributia lor sa iti ofere un feedback. De aceea, este necesar sa astepti momentul potrivit si sa soliciti unei persoane in masura un feedback sau cateva sfaturi.
 
2. Nu vei avea un mentor
 
Atunci cand esti un tanar angajat intr-o companie, cel mai probabil nu vei ocupa o functie importanta si nici nu vei avea un mentor care sa te ajute sa iti indeplinesti sarcinile, insa daca vei stii sa te faci placut si sa te intelegi bine cu colegii de serviciu, poti sa ceri ajutorul celui mai priceput dintre ei.
 
3. Nu ti se va spune foarte clar ce trebuie sa faci
 
Ai primit un e-mail cu cateva obiective pe care sa le indeplinesti, insa nu ti s-a explicat cum sa faci asta? Ii poti intreba pe colegii tai, roaga-i sa te ajute sa clarifici sarcinile primite, pentru ca ei sunt obisnuiti cu modul in care se desfasoara lucrurile in companie.
 
4. Vei primi numeroase critici, insa sunt constructive
 
Trebuie sa fii dispus sa primesti si critici, nu doar laude, pentru ca nu te-ai nascut invatat si cu totii gresim. De cele mai multe ori criticile sunt constructive, primeste-le cu deschidere si fi recunoscator celor care ti le ofera. Nu o fac din rautate, acesti oameni isi doresc sa te ajute.
 
5. Trezeste-te devreme
 
Incearca sa fii punctual si sa ajungi intotdeauna la timp la serviciu. Chiar daca ceilalti colegi intarzie uneori, iar seful nu are nimic impotriva, aminteste-ti ca esti un angajat nou si nu iti poti permite asta. In plus, cu cat ajungi mai devreme la serviciu, cu atat vei rezolva mai rapid sarcinile pe care le primesti.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016