Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bataile propriei inimi, folosite ca parola pentru dispozitive mobile

Tags: bataile inimii, parola, dispozitiv mobil, recunoastere faciala

Oamenii de stiinta chinezi dau semnale ca am putea da uitarii recunoasterea faciala sau amprenta, deoarece au creat un sistem de securitate care inlocuieste parolele cu bataile inimii, bazandu-se pe faptul ca ritmul cardiac al fiecarei persoane este unic, relateaza Daily Mail.
Tehnologia este in curs de dezvoltare si se bazeaza pe o formula matematica prin care o persoana este recunoscuta imediat dupa bataile inimii, fapt ce poate fi imediat transpus sub forma unei chei unice de securitate, cu aplicatii in industria electronicelor.

Profesorul Chun-Liang Lin, care a comparat electrocardiogramele a doi pacienti pentru a testa sistemul, spune ca acesta este foarte sigur, in timp ce precedentele sisteme de securitate biometrice, pe baza de amprente, puteau fi "pacalite" folosindu-se fotografii.

Sistemul pus la punct de specialistii de la Universitatea Chung Hsing din Taichung (Taiwan) ia pulsul din fiecare palma a utilizatorului si il stocheaza in memorie. Dispozitivul mobil va putea fi deblocat printr-o simpla atingere, senzorul respectiv fiind integrat in aproape orice dispozitiv, indiferent de marime.

Cei care folosesc un Pacemaker, dispozitivul care regleaza bataile inimii iregulate, se "vor abtine" pentru moment, caci dispozitivele de acest gen sunt destul de similare si greu de diferentiat.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016