Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare pericol online

Tags: virus, pericol online, neverquest

Neverquest este numele celui mai recent virus troian aruncat pe piata de o echipa de programatori rusi specializati in infractiuni cibernetice bancare. Este greu de identificat de programele antivirus, creatorii lui invalidand aproape toate metodele prin care activitatea sa ar putea fi intrerupta.
Se raspandeste via social media, email sau protocoale de transfer de fisiere, avand capacitatea de a a recunoaste sute de instrumente de banking online sau de site-uri financiare care implica tranzactii online.
 
Il activezi daca te loghezi pe unul din site-urile capcana vizate de creatorii sai. Neverquest se activeaza si preia controlul asupra conexiunii dintre browser si server, inregistrand datele introduse de client si transferandu-i-le unui servet al sau, spre stocare.
 
Atacatorul se logheaza in contul victimei printr-un sistem de comanda la distanta, de partajare in retea a desktop-urilor, comenzile executate prin intermediul tastaturii sau al mouse-ului fiind transmise de la un sistem la altul. Si, ca in filmele cu spioni, sumele subtilizate sunt mutate de mai multe ori dintr-un cont in altul, pentru a li se pierde urma. 
 
Kaspersky Lab care a anuntat existenta acestui nou pericol pe internet estimeaza ca au fost infectate cateva zeci d emii de sisteme la nivel mondial, numar ce va creste odata cu sarbatorile de iarna.
 
Este un virus versatil si foarte penetrant.
 
Sursa: Jurnalul.ro
 
Autor: Marketingportal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016