Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fericirea este rezultatul unei perspective echilibrate asupra timpului

Tags: perspective asupra timpului, fericire, comportamentul consumatorului, cumparaturi, gandire echilibrata

Fiecare dintre noi vede fericirea altfel. Pentru unii poate insemna bunastare materiala, pentru altii este strans legata de dragostea oferita si primita, iar pentru altii, fericirea poate insemna ocuparea unei pozitii cat mai inalte pe scara ierarhica. Cu toate acestea, se pare ca fericirea izvoraste mai degraba dintr-o perspectiva echilibrata asupra trecutului, prezentului si viitorului.
Cu alte cuvinte, oamenii sunt cei mai fericiti atunci cand pot privi cu drag in urma, se pot bucura de prezent si au teluri spre care sa tinda in viitor. Cel putin asa reiese dintr-un studiu recent realizat de mai multi cercetatori din cadrul San Francisco State University.
 
O astfel de "perspectiva echilibrata asupra timpului" le confera oamenilor mai multa energie si putere de viata si ii face sa se simta mai satisfacuti de vietile lor si mai recunoscatori pentru ceea ce au in prezent.
 
"Daca ai o gandire prea extremista sau ramai blocat in trecut, prezent sau viitor, acest lucru iti poate dauna si poti adopta comportamente autodistructive," ne sugereaza autorii studiului. "Cel mai bine este sa ramai echilibrat in toate cele trei perspective asupra timpului."
 
Poate parea de la sine inteles ca oamenii care adopta o atitudine pozitiva cu privire la trecutul lor, care se simt bine in prezent si care sunt optimisti cu privire la viitor sa fie cei mai fericiti, insa aceasta stare de fericire depinde in mare masura de echilibrul dintre aceste trei elemente.
 
"Daca te preocupa mai mult o anumita perspectiva din cele trei, te vei confrunta cu multe limitari in anumite situatii. Pentru a putea face cu brio oricarei situatii, trebuie sa dispui de flexibilitate cognitiva. Acesta este motivul pentru care oamenii cu o perspectiva echilibrata asupra timpului sunt cei mai fericiti," subliniaza autorii.
 
Spre exemplu, este in regula sa ai amintiri placute din copilarie, insa atunci cand petreci prea mult amintindu-ti trecutul nu te mai poti bucura de prezent. In mod asemanator, daca iti place sa traiesti in prezent si obisnuiesti sa iei masa la restaurant in mod frecvent, de exemplu, acest lucru te poate impiedica sa iti indeplinesti obiectivele viitoare, explica autorii.
 
Autorii studiului nu se opresc aici, ci vor sa descopere cum aceste diferite perspective asupra timpului influenteaza comportamentul consumatorilor si alegerile acestora in materie de cumparaturi. Acestia au inceput sa colecteze date in acest sens prin intermediul site-ului  http://www.beyondthepurchase.org/. Site-ul este disponibil oricui doreste sa isi cunoasca mai bine obiceiurile de cumparare si sa descopere cum poate sa isi imbunatateasca comportamentul.
 
Autorii sustin ca fiecare persoana, in functie de propria perspectiva asupra timpului, va face alegeri diferite, unii optand pentru produse experimentale, in timp ce altii vor dovedi o latura pur materialista.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016