Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevaratul motiv pentru care ar trebui sa pui bazele unei companii

Tags: oameni de afaceri, afacere proprie, construirea unei afaceri

Oamenii care sa hotarasc sa isi deschida o afacere o fac din mai multe motive, dintre care cele mai multe sunt eronate. Exista doar un singur motiv pentru care ai face acest lucru si tu il stii deja.
O intrebare a unui antreprenor ambitios suna cam asa : "Planuiesc sa imi deschid o afacere, insa sincer sa fiu, ma intreb daca voi fi destul de bun in a ramane un angajator. Cat de multa incredere ai ca ceea ce faci tu va fi bine pentru afacerea pe care vrei sa o deschizi?"

Deci mai vrei sa devii antreprenor? Ai face bine sa renunti. Acesta este cel mai bun sfat pe care il poti primi in acest caz. Cel putin acesta este sfatul pe care il poti primi de la un om care nu te cunoaste. Cu toate ca nu te cunosc, presupun ca vrei sa devii anterprenor din multe  motive nu tocmai corecte.

Iata cele trei motive (gresite) pentru care oamenii isi doresc sa devina antreprenori:

1. Pentru a face bani

In proportie de aproximativ 95% din afacerile deschise dau faliment. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca au fost cladite dintr-un motiv deloc corect si anume dorinta de a face bani. Se pare ca acele persoane care au ales sa isi deschida o afacere in ideea de a face bani nu au realizat faptul ca mai intai trebuie sa investesti atat bani, cat si timp si energie pentru a avea succes. Cei mai multi isi imagineaza ca tot ce trebuie sa faci pentru a te imbogati de pe urma unei afaceri este sa o deschizi si atat.

2. Pentru a avea putere

Ca si in cazul precedent, dorinta de putere este unul dintre motivele pentru care cele mai multe companii dau faliment inca de la inceput. Aceasta putere, la fel ca si banii, vin dupa multe sacrificii dar si compromisuri din partea celui care detine compania. Mai mult decat atat, cei care deschid o afacere doar din dorinta de putere si de a detine un post in propria companie, nu vor ajunge niciodata pe culmile succsului ca si antreprenori.

3. Pentru a avea mai mult timp liber

CU toate ca este greu de crezut, multi dintre cei care isi deschid o afacere pe cont prorpiu aleg sa faca acest lucru deoarece sunt de parere ca vor avea mai mult timp liber. Pana la urma ce poate fi atat de greu in a avea cativa oameni in subordine, care sa faca toata munca. Aceasta este mentalitatea pe care o au astfel de oameni, care nu sunt constienti de munca si de eforturile pe care un antreprenor trebuie sa le depuna pentru a avea succes cu compania pe care o conduce.

Adevaratul motiv pentru care trebuie sa iti deschizi o afacere este urmatorul: Pentru a schimba lumea.

Indiferent de domeniul in care alegi sa deschizi o afacere trebuie sa o faci pentru a da oamenilor din jur o mana de ajutor in viata lor de zi cu zi. Compania ta trebuie sa aiba ca scop fericirea celor din jur. Trebuie sa le asiguri un trai mai usor si mai bun prin produsele sau seviciile oferite de compania pe care o conduci daca vrei sa cunosti cu adevarat succesul. 


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016