Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

16 lucruri pe care Google le stie despre tine si cum le-a aflat

Tags: google adsense, date personale google, google analytics

O adresa pe Gmail si o cautare pe Google inseamna deja ca o buna parte din activitatea ta pe Internet este monitorizata de Google. Mai nou, daca ai apucat deja sa iti faci un cont pe Google+, fii sigur ca ai furnizat si cat mai multe date despre tine. Care sunt insa aceste informatii pe care Google le tine minte in mod voit?


S-au scris nenumarate articole in legatura cu politica de confidentialitate Google si cu datele personale pe care compania le stocheaza atunci cand vine vorba de utilizatori. Intr-o astfel de cercetare este oferita si o lista concreta a informatiilor personale pe care Google le stie despre tine:

1. Numele tau complet - multe formulare (plecand de la adresa de Gmail) iti cer numele complet

2. Adresa de domiciliu - fie ai facut cumparaturi de pe unul dintre site-urile Google, fie ai facut numeroase cautari pe Google Maps, fii sigur ca Google stie exact unde locuiesti. De asemenea, aceasta se poate afla si cu ajutorul Google Adsense sau conturile Checkout.

3. Numarul de telefon - Google cere un numar de telefon mobil pentru a finaliza inscrierea pentru o adresa de Gmail. Aceasta informatie este furnizata si in cazul Google Adsense.

4. Cand esti online - Daca iGoogle este homepage-ul tau, fii sigur ca nu mai e un secret momentul in care deschizi browserul.

5. Cea mai recenta adresa de IP - aceasta se afla tot cu ajutorul browserului deschis de un utilizator.

6. Interesele din online -  Google Reader si Google Bookmarks ofera informatii complete cu privire la paginile tale favorite, website-urile cele mai accesate s.a.m.d.

7. Fiecare pagina pe care o vizitezi - Daca folosesti portalul Google pentru stiri, cumparaturi sau daca tastezi o adresa in bara de cautare Google, atunci furnizezi din nou acest gen de informatii despre activitatea ta din online.

8. Lista ta zilnica de activitati - aceasta informatie poate fi aflata daca folosesti Google Notebook.

9. Programul evenimentelor - atunci cand inscrii in Google Calendar evenimente viitoare, aceste date pot fi stocate de catre companie.

10. Pe cine cunosti - lista contactelor din Gmail este un furnizor darnic in ceea ce priveste adresele celor pe care ii contactezi.

11. Ce spui - daca folosesti Gmail si Google Talk, secretele tale din online nu mai sunt la fel de putin cunoscute.

12. La ce companie ai actiuni - daca folosesti Google Finance, nu va fi greu de urmarit o astfel de activitate in online.

13. Contul bancar si codul tranzactiei - Google Adsense implica furnizarea unor astfel de informatii.

14. Totul despre blogul tau - Google Analytics iti ofera informatii despre blog, insa pastreaza date si despre activitatea blogului tau.

15. Cum arati - fie ca ai un album de pozepe Picasa Web Albums, fie ca ai cateva poze pe blog, Google stie.

16. Unde altundeva existi in online - asta e poate cel mai usor de aflat deoarece Google iti cunoaste deja datele importante si poate verifica pe ce alte site-uri mai ai conturi.

Asa ca ar fi foarte usor ca istoricul tau in online sa iti fie prezentat in detaliu de Google. Cel mai probabil, multi dintre noi nu am vrea ca asa ceva sa se intample...



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016