Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A trecut ianuarie si-ai uitat de rezolutii? Ia-o de la capat!

Tags: dezvoltare personala, schimbare, eforturi, rezolutii, obiceiuri

Avem aceasta "pasiune" pentru noi inceputuri. Daca e sa luam o hotarare, e musai sa fie valabila incepand "de maine". De luni nu mai mancam pic de zahar si de la 1 aprilie incepem proiectul pe care l-am tot amanat.


Doar ca acel inceput poate fi oricand fiindca a-l amana cu inca putin nu face decat sa ne indeparteze de puterea de decizie pe care o avem in realitate. Daca a trecut luna ianuarie si noi am uitat incetisor de obiceiurile pe care le preluaseram cu atata hotarare la inceput de an, nu trebuie sa fim dezamagiti de noi.

Personal, sunt ca un hopa-mitica. O sa ma auzi ca am luat pauza cateva zile, dar nu o sa ma vezi renuntand. Concluzia la care ajungi dupa ce tragi de-un obicei sontac-sontac e ca acel obicei intra in cele din urma in stilul de viata fiindca, desi nu te-ai tinut de el ca la carte, au trecut luni si inca exista in viata ta. Nu acelasi lucru s-ar fi intamplat daca ai fi renuntat definitiv dupa primele zile de pauza, nu-i asa?

Daca nu iti place cum ai inceput anul, analizeaza ce nu a mers cum trebuie, ce voiai sa faci si nu ai facut, reincarca-ti bateriile si treci la treaba. Nu te gandi ca mai ai multe luni la dispozitie din an. Fa-ti un plan si incepe sa tai lucrurile de pe lista. La sfarsitul lunii te vei bucura ca ai inceput azi. Peste doua luni vei fi multumit ca ai realizat deja atat de multe.

Chiar daca nu o sa urmezi indeaproape planul, nu te descuraja. Intotdeauna trebuie sa ne amintim ca suntem pe drumul cel bun cat inca incercam. Si, inca un lucru de care e bine sa ne aducem aminte, e acela ca nu e bine sa cerem de la noi mai mult decat stim in unele zile ca putem oferi. Daca ne epuizam fortele intr-o zi, cel mai probabil doua zile dupa nu vom mai fi in stare de nimic.

Daca muncim 18 ore din 24, randamentul nostru o sa scada imediat in perioada urmatoare. E bine sa stim cum sa mentinem echilibrul si sa ne depasim treptat capacitatile prin eforturi mici, dar sigure si facute cu intelepciune.

Rezolutiile acelea nu trebuie sa astepte ziua magica de la inceputul unei luni. Fiindca orice moment e cel potrivit pentru a-ti schimba viata.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016