Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti castiga increderea in tine!

Tags: incredere de sine, accepta provocari, continua sa inveti, fa voluntariat

Ce este increderea? Increderea este adesea asimilata cu stima si valoarea de sine. Se spune ca daca ai incredere in tine ai mai multe lucruri de oferit si esti o persoana mai valoroasa. Acest lucru se castiga atunci cand ai reusite profesionale si ajungi sa cunosti succesul.
De multe ori, increderea ti-o castigi prin intermediul parerilor pe care cei din jurul tau le au despre persoana ta si despre actiunile pe care le inteprinzi. Increderea in sine inseamna sa crezi ca poti fi capabil sa te descurci in orice situatie pe care o intalnesti. Daca poti trece peste orice castigi experienta dar si anumite cunostinte.
 
De cele mai multe ori nu facem tot ce ne sta in puteri pentru a obtine ceea ce ne dorim, deoarece fie nu credem ca suntem capabil sa reusim, fie nu suntem suficient de motivati pentru a face acest lucru. Motivatia necesita incredere de sine.
 
Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa inveti sa recastigi increderea in tine:
 
1. Ofera-te voluntar
 
Nimic nu te va face sa te simti mai bine cu tine insuti decat faptul ca ii ajuti pe ceilalti si le faci ziua mai buna. Te vei simti util, dorit si de asemenea, stima si increderea de sine vor creste substantial. Vei invata lucruri noi despre tine, lucruri la care esti bun si lucruri care te fac increzator.
 
2. Fa o lista
 
Fa o lista cu toate lucrurile pe care le-ai indeplinit in viata ta. Apoi iti poti adauga anumite dorinte pe care vrei sa le indeplinesti. Faptul ca vizualizezi aceasta lista scrisa negru pe alb de cate ori ai ocazia iti va da  multa putere si incredere in fortele proprii.
 
3. Asigura-te ca esti inconjurat de oameni care te sustin
 
Daca esti inconjurat de persoane foarte critice, cuvintele lor iti vor afecta modul in care te percepi. Este in interesul tau sa pierzi orice contact  cu acestia sau in cazul in care nu poti, ia in considerare urmatoarele sfaturi:
- Fii constient ca indiferent ce acestia ti-ar spune sunt doar simple pareri
- Parerile sunt simple cuvinte, nu fapte
- Invata ca nu trebuie sa iei totul personal.
 
4. Accepta provocarile
 
Creaza-ti oportunitati pentru a-ti demonstra ca valorezi mult mai mult decat credeai tu. Ceea ce crezi tu ca esti in prezent este foarte posibil sa fie o imagine indusa de ceilalti care sunt obisnuiti sa isi dea pur si simplu cu parerea. Incearca sa inveti ca sunt doar pareri si ca nu trebuie sa le oferi credit. Incepe cu lucrurile mici. De exemplu, urmeaza anumite cursuri, fa un lucru la care tu consideri ca nu esti foarte bun. Daca vrei lucruri marete, invata ceva complet nou, ia-ti o vacanta singur sau incepe o afacere. Fa ceva care te sperie pentru a castiga incredere in tine.
 
5. Continua sa cresti si sa inveti
 
Cu cat stim si intelegem mai mult, cu atat suntem mai capabili sa infruntam orice situatie. Acest lucru include si ceea ce inveti despre propria persoana. Mai mult decat atat, castigarea increderii de sine implica multe carti citite, cursuri urmate dar si sa faci lucruri de care credeai ca nu esti capabil. Mai mult decat atat, incearca sa tii un jurnal pentru a-ti investiga propria persoana si a scrie ceea ce observi si te atrage din jurul tau.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016