Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa inveti despre respingere

Tags: dezvoltare personala, respingere, jobul potrivit, abilitati

Poate esti ca mine si, in periplul cautarilor tale dupa slujba perfecta, ai primit multe 'nu'-uri. Daca cineva ti-ar fi dat acte o moneda pentru fiecare dintre ele, ai fi un om bogat, asa-i? Daca ai avut un pracurs scolar excelent, ai terminat facultatea ca sef promotie si esti, deci, obisnuit cu laudele, toate aceste acte de respingere par dure.
Reactia imediata este ca ceva este in neregula cu tine. Nu esti suficient de destept, de frumos, de bogat, pentru a pune mana pe job-urile alea. Poate insa ai candidat pentru sluje pentru care esti supracalificat sau subcalificat, sperand ca cineva iti va da o sansa. Numai ca toate aceste incercari si esecuri trebuie sa te invete urmatoarele:
 
1. Respingerea este un fapt de viata.
 
Desi poate simti ca esti singurul care nu a pus mana pe slujba. Adevarul este ca sunt multi altii in situatia ta. Singura diferenta este ca ei nu o spun cu voce tare, caci nu au fost de parere ca si altii trebuie sa stie de asta.
 
2. Respingerea iti face obrazul mai gros.
 
Este greu sa auzi „nu” la inceput, dar, dupa ce devii familiar cu sunetul, poti sa-ti controlezi mai bine emotiile. Dupa primele cateva oportunitati pierdute, iti scade increerea in sine si vrei sa renunti. Dar nu poti invata sa-ti administrezi sentimentele negative daca nu le transformi in unele pozitive. In loc sa te gandesti „omul de la compania aia si-a format o parere tare proasta despre mine”, alege sa-ti spui „nu eram potriviti unii pentru ceilalti”. 
 
3. Que sera sera.
 
Dupa ce am trecut printr-o perioada grea si am primit nenumarate respingeri, m-am relaxat si m-am concentrat pe punctele mele tari. Am incercat sa resuscitat relatii mai vechi si m-am concentrat pe cresterea reputatiei online. In cele din urma, am dat peste o companie care se potrivea cu ceea ce cautam. Jobul se potrivea cu lista mea de abilitati, sediul fiind la o distanta potrivita de casa mea si seful a vazut in mine potentialul de care stiam ca sunt capabila. Am inteles atunci ca venise si vremea mea.
 
Tu cum faci fata respingerii?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016