Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa eviti sa te amagesti singur

Tags: te amagesti singur, actualizeaza convingerile, cauta informatii

Cu siguranta ai trecut macar o data in viata prin situatia in care nu ai fost sigur daca o persoana te place sau nu, desi intre voi exista o conexiune, insa nu aveati prea multe lucruri de impartasit. Desigur, intotdeauna ne dorim ca adevarul sa fie cel care ne avantajeaza, insa nu stim niciodata cu adevarat ce parere are o persoana despre noi. De aceea, exista posibilitatea sa ne amagim singuri.
Daca ai trecut macar o data prin aceasta situatie, poti sta linistit, nu esti singurul. Adevarul este ca in cea mai mare parte a timpului, ne formam opinii care nu se bazeaza pe nimic concret. In aceasta situatie poate fi pus un elev care se considera bun la invatatura si afla in final ca a primit o nota mica, dar si un angajat care se considera profesionist si observa cum un alt coleg este promovat inaintea sa. Riscul de a ne amagi singuri in diverse situatii trebuie privit ca o parte normala a vietii, peste care trebuie sa invatam sa trecem mai departe.

Desigur, deziluzia este dureroasa si este preferabil sa stim adevarul de la bun inceput, insa nu depinde doar de noi. De aceea, voi prezenta cateva sfaturi care sa te ajute sa reduci posibilitatea de a te amagi singur in diverse situatii.

1. Cauta mai multe informatii

Dezamagirile apar de cele mai multe ori deoarece nu avem suficiente informatii despre un subiect, nu cunoastem realitatea unei situatii. De exemplu, in cazul examenelor practice, este greu sa ne dam seama de adevarata noastra valoare si avem tendinta de a ne supraaprecia. La fel se intampla si in cazul promovarii angajatilor intr-o companie, cand nu stim ce criterii au stat la baza acelei decizii. Asta inseamna ca poti avea mai multa incredere in rezultatele tale atunci cand ai la dispozitie toate informatiile necesare. Gandeste-te care sunt cele mai valoroase informatii pentru tine si incearca sa fii tot timpul la curent cu ele.

2. Actualizeaza-ti convingerile

Sa presupunem ca ai facut rost de informatiile necesare. Urmatorul pas este sa incerci sa le analizezi, sa iti dai seama la ce se refera acestea si in ce mod trebuie sa iti schimbi convingerile in functie de ceea ce ai aflat. Este important sa evaluezi modul in care noile informatii iti afecteaza opiniile initiale. Daca noile informatii pe care le-ai descoperit arata ca exista un conflict de opinii, trebuie sa fii sincer cu tine si sa accepti adevarul asa cum este.

3. Repeta daca este necesar

De fiecare data cand executi acesti doi pasi reduci semnificativ sansele de a fi dezamagit in final, deoarece gradul de incertitudine va disparea. Este ideal sa repeti acest proces pana in momentul in care consideri ca ai acumulat suficiente date care te vor ajuta sa reduci la minimum riscurile de a te amagi singur.
Desi nu poti elimina incertitudinea in mod complet, cu siguranta o poti reduce. De cele mai multe ori, adevarul este dureros dar pe termen lung o viata fara deceptii iti va oferi spatiul oportun pentru a te dezvolta.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016