Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce te imbolnaveste munca la birou

Tags: munca la birou, sanatate, oameni, risc

Daca esti obisnuit orelor de stat la birou, muncii stresante plina de termene limita, sa stii ca imbolnavesti incet, dar sigur. Biroul este plin de pericole, chiar si tastatura iti vrea raul. Esti inconjurat de amenintari la adresa sanatatii tale fizice si mentale. Te-am facut curios? Citeste mai jos.
Stai la birou toata ziua
Daca stai pe scaun perioade lungi de timp, iti faci mult rau. Durerile sunt o mica parte din problema, caci mult timp pe scaun poate duce la o moarte timpurie. Cresti riscul de probleme ale oaselor, risculd e obezitate, de diabet, cancer, probleme cardiace si multe altele.
 
Daca stai cocosat, e si mai rau 
Daca slujba ta iti cere sa stai jos mai toata ziua, cel mai bine este sa ai un scaun care sa te ajute sa-ti tii spatele drept. Spatele cocosat iti creste riscul de aparitie a artritei .

Sedintele motivationale
Pentru a-si face angajatii sa fie entuziasmati in legatura cu misiunea companiei, multi manageri organizeaza sedinte motivationale si team building-uri. Dar cercetarile spun ca fortarea oamenilor de a gandi pozitiv in legatura cu ceva despre care ei nu sunt sigur ce sa simta, ii face sa realizeze cat de nefericiti si deprimati sunt.

Aerul de proasta calitate din cladire 
Aerul din interiorul unei cladiri poate fi de 100 de ori mai impur decat cel de afara si te expune la o varietate de gaze si compusi chimici periculosi. Exista poluanti in aerul conditionat, particule toxice, bacterii periculoase si mucegai, mai ales in cladirile care nu sunt foarte bine ingrijite.

Supraexpunere la imprimante si fotocopiatoare 
Fotocopiatoarele sunt foarte periculoase, mai ales daca filtrul nu este schimbat regulat, caci elimina ozonul care da dureri de piept si iritatii ale pielii. La fel se inatmpla si in cazul imprimantelor cu laser. Acestea din urma contribuie si cu particule eliminate de toner care ajung in plaman si in sistemul circulator si atrag boli de plamani si alte afectiuni.

Stai prea mult cu laptopul fierbinte in brate
Oricine poate suferi de probleme ale pielii dupa ce tine prea mult un laptop supraincalzit in brate, dar exista vesti si mai proaste pentru barbati: le creste temperatura scrotului ceea ce duce la scaderea productiei de sperma.

Muncesti peste 10 ore pe zi 
Cercetatorii europeni au decsoperit ca cei care muncesc peste 10 ore pe zi se confrunta cu un risc cu 60% mai ridicat de a dezvolta probleme cardiace, inclusiv atac coronarian si angina.

Te uiti intr-una la ecran 
Desi ecranele compueterelor nu emana radiatii, faptul ca iti fortezi ochii iti afecteaza vederea, desi multe efecte sunt temporare. Poti sa te alegi si cu migrene de toata frumusetea.

Te plictisesti foarte, foarte tare 
Plictiseala iti poate scurta viata. Un studiu al University College din Londra a demonstrat ca cei care se plang de plictiseala sunt mai predispusi sa moara mai tineri, iar cei care sunt taraganesc prea mult lucrurile sunt predispusi la probleme cardiace si atacuri cerebrale. Esti si mai predispus la accidente la locul de munca.

Iti tii mouse-ul in acelasi loc, mereu
Daca mouse-ul tau sta toata ziua in acelasi loc, esti predispus la leziuni prin suprasolicitare. Orice miscare repetitiva poate produce oboseala si inflamatia articulatiilor sau poate agrava o leziune aterioara, in special cand miscarea este fortata sau este realizata pentru perioade lungi de timp fara odihna. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016