Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvolta-ti creativitatea! Invata singur sa fii cel mai bun!

Tags: dezvoltare personala, creativitate, inspiratie, succes, afaceri, experienta

Am primit, de dimineata, un e-mail prin care ma puteam inscrie la un seminar de dezvoltare a creativitatii. Dupa ce trecusem recent printr-o perioada in care creativitatea parea sa se fi ascuns in cel mai indepartat colt al lumii si fara cale de intoarcere (similar scuzei pe care o folosesti cand iti dai numarul de telefon desi nu ai fi vrut), inscrierea la acest seminar parea o idee buna.


Si parea o idee si mai buna mai ales ca eu sunt omul care crede ca nimic nu e intamplator. Asa ca, cel putin din acest punct de vedere, paream persoana potrivita care sa isi petreaca sambata doua ore in compania altor 30 de oameni, doritori de creativitate la un nivel mai... aprins.

In acelasi timp insa, mi-am reexaminat experientele si concluziile din ultima vreme cu privire la dezvoltarea creativitatii si ademenirea inspiratiei (fiindca, sa recunoastem, avem de furca mai mereu cu inspiratia). Mi-am dat seama ca reusisem, pentru prima oara poate, sa lucrez concentrat, multe ore din zi, sa reduc volumul factorilor perturbatori (si chiar daca suna tehnic, astfel de factori se regasesc pretutindeni intr-o zi obisnuita) si sa imi dau seama ca atunci cand atentia mea e directionata intr-o singura directie, rezultatele vor fi mult mai apropiate de cele dorite.

Asta pana cand mi-am subapreciat eforturile (dar asta e alta mancare de peste, alta munca, alt editorial).

Revenind insa la aceasta auto-analiza, concluzia a fost ca o astfel de disciplina aduce destul de multa satisfactie. Si asta e ceva ce inveti pe cont propriu, si nu in doua ore in care altcineva iti spune ceea ce stiai deja. Cu siguranta, ajuta. Cu siguranta, nu strica sa ti se reaminteasca de astfel de lucruri.

Ceea ce conteaza insa e ceea ce vei face tu dupa un astfel de seminar. Fiindca daca nu asculti de tine, e putin probabil sa asculti de un necunoscut care iti spune ca solutia X a functionat. Si ceea ce voi spune eu in continuare o sa sune bine si ar putea functiona. Insa numai daca tu vei alege sa transformi aceste cuvinte in actiune.

1. Alege (sau poate ai ales deja) un subiect care te pasioneaza.

Cei care se pricep cu adevarat la ceva sunt cei pasionati si dedicati muncii lor. Eforturile pe care alegem sa le facem se reflecta in rezultatele pe care le obtinem. Atunci cand ceva depinde numai de noi, nu trebuie sa dam vina pe factori exteriori. Trebuie sa ne concentram doar pe noi si pe ceea ce putem oferi. Daca nu suntem suficient de convinsi de ceea ce facem, nu vom avea niciodata determinarea suficienta ca sa continuam cand ne vom lovi de criticile celor din jur.

2. Nu-ti pierde timpul cu teoria. Invata facand.

Practica e mama invataturii sau practica e invatatura in sine. A fi consistent, a exersa, a munci si mai mult, a crede si a-ti dovedi ca poti face un lucru si mai bine reprezinta aspecte care definesc un maestru in domeniul sau. Vrei sa devii antreprenor? Poti merge la un sir nesfarsit de seminarii care ti-ar putea ocupa exact timpul in care ai putea deveni antreprenor construind afaceri. Nu exista reteta de succes pe care sa ti-o serveasca pe tava un trainer. Exista un milion de greseli pe care le poti face (si le vei face) pentru a invata cum sa devii din ce in ce mai bun.

3. Nu te concentra pe a face bani daca ai inca 20 de ani.

Daca vrei sa te imbogatesti peste noapte desi esti la inceput, afla ca mai ai de asteptat. In orice domeniu, atunci cand esti inca in primele etape, cele mai importante aspecte sunt cele care tin de procesul de invatare. E important sa acumulezi experienta, sa fii atent la ceea ce inveti. Experienta trebuie sa fie pe primul loc in orice etapa de inceput.

Nu uita sa-ti pastrezi vie creativitatea si nu uita sa ramai la fel de curios precum un copil. Fiindca procesul de invatare nu se opreste nici dupa ce ai construit zece afaceri si nici dupa ce ai ajuns un om de succes. Succesul, asa cum am mai spus si cu alta ocazie, tine de atitudinea pe care o avem in rezolvarea situatiilor de zi cu zi.

Asa ca, sa ne dorim sa cultivam o atitudine de invingatori.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016