Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Energia ta zilnica depinde de activitatea din weekend

Tags: activitatea de weekend, loc de munca, munca in weekend, planuri pentru weekend

In ziua de astazi, ni se pare ca muncim din ce in ce mai mult si ca avem din ce in ce mai putine zilele libere si vacante. Weekend-ul este acel factor care ne face sa credem ideea mentionata mai sus. Faptul ca nu stim sa ne gestionam fiecare sfarsit de saptamana ne face sa ne simtit din ce in ce mai obositi.
De cele mai multe ori, avem impresia ca daca vom sta pur si simplu doua zile ne vom incarca bateriile dupa o saptamana grea de munca. Aceasta idee este una eronata, deoarece aceasta activitate nu face altceva decat sa ne oboseasca si mai mult.

Intregul corp uman este asemenea unui muschi, atunci cand nu il mai antrenezi se atrofiaza si revine din ce in ce mai greu la forma initiala. Este si normal sa te simti obosit in cazul in care o saptamana ai fost activ 100%, iar in weekend nu faci altceva decat sa stai in canapea si sa te uiti la televizor in ideea de a te relaxa.

Iata patru sfaturi despre cum iti poti petrece weekend-urile pentru a-ti incarca bateriile:

1. Daca ai de gand sa traiesti pana la varsta de 80 de ani, vei avea parte de aproximativ 4.160 de weekend-uri, asa ca nu risipi nici macar unul

4.160 nu este un numar atat de mare daca stai putin sa te gandesti. Este foarte usor sa nu faci nimic, insa atunci cand vei ajunge la o varsta mai inaintata vei regreta faptul ca nu ai facut anumite lucruri la timpul lor. Sunt unele lucruri in viata care sunt specifice unor varste. In timp ce inaintezi in varsta incepi sa ai regrete in ceea ce priveste unele lucruri pe care terbuie sa le faci la timpul potrivit si constati cu stupoare ca acum nu le mai poti face.

2. Asigura-te ca te poti deconecta de la orice tehnologie timp de cateva ore

Oboseala pe care o resimti dupa o saptamana de lucru se datoreaza orelor petrecute in fata calculatorului sau a celor pe care le irosesti vorbind la telefon, indiferent daca este in interes de serviciu sau nu. Incearca sa te desconectezi de la orice aparatura vreme de cateva ore in fiecare weekend. De asemenea, alege o plimbare in parc in locul Facebook-ului sau citeste o carte decat sa citesti reviste pe Internet. Petrece timpul in natura nu intre patru pereti asa cum o faci si in timpul saptamanii!

3. Lucreaza si in weekend

Niciodata nu vei putea sa iti reincarci bateriile daca stai pur si simplu si nu faci nimic, in conditiile in care in timpul saptamanii ai muncit din greu. Este adevarat faptul ca nu trebuie sa depui acelasi efort pe care il depui atunci cand esti la serviciu, insa trebuie sa continui sa faci ceva si in weekend. Este de ajuns sa faci ordine in casa sau sa tunzi iarba, esential este sa fii in continua miscare pentru a nu-ti iesi din ritm.

4. Fa-ti planuri pentru fiecare duminica seara

Asigura-te ca ai ce face in fiecare duminica seara. In acest mod vei reusi sa nu te mai gandesti numai la job si la toate activitatile pe care le ai de facut a doua zi. Incearca sa faci ceva care sa te relaxeze si sa iti tina mintea ocupata. Trebuie sa fii atent sa nu exagerezi astfel incat sa ajungi luni dimineata la birou mai obosit decat ai plecat vineri. Organizeaza iesiri cu prietenii sau chiar cu colegii de serviciu, cu conditia sa nu vorbiti deloc despre locul de munca, in acest mod veti reusi sa va relaxati si sa incepeti o noua saptamana intr-o forma cat mai buna.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016