Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu stii cum sa iti stapanesti furia?

Tags: stapanirea furiei, oameni de afaceri, conducatorul unei companii, reprimarea furiei

Meseria de lider in domeniul afacerilor este una foarte grea. Nu doar ca te solicita in fiecare zi atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, dar trebuie sa faci fata unor situatii destul de neplacute din care tu trebuie sa iesi in avantaj.
De asemeea, intr-un fel sau altul, trebuie sa realizezi ca soarta companiei este in mainile tale, deoarece tu esti responsabil atat de victoriile, cat si de esecurile firmei pe care o detii.

O calitate foarte importanta pe care cei care conduc o afacere este calmul. Acea persoana trebuie sa fie una foarte calma si sa afiseze o atitudine pozitiva si optimista indiferent de situatia in care se afla. Mai mult decat atat, un lider trebuie sa fie capabil sa ii calmeze si sa ii convinga pe cei din jur sa continue in momentele in care sunt determinati sa renunte.

Tu cum reactionezi atunci cand esti furios? Pentru a afla cat de calm esti raspunde la urmatoarele intrebari:

1. Exista situatii pe care le ignori, doar pentru ca nu le agreezi?

2. Compania cu care lucrezi nu iti livreaza la timp produsele cerute, iar clientii tai te tot intreaba ce se intampla. Cum reactionezi intr-o astfel de situatie?

3. Cum reusesti sa iti tii in frau furia si frustratile atunci cand esti tras la raspundere pentru lucruri de care nu esti tu responsabil?

4. Este furia un sentiment des intalnit in familia ta?

5. In ce situatii furia te controleaza pe tine si in ce situatii reusesti sa controlezi furia?

6. Cum reactionezi atunci cand cei din jurul tau sunt suparati sau nervosi? Incerci sa ii calmezi sau te enervezi si tu?

7. Reusesti sa te calmezi repede sau reprimi furia?

Raspunde la intrebarile de mai sus pentru a observa cat de bine te descurci cu furia. Daca ai raspuns afirmativ la majoritatea intrebarilor, inseamna ca nu reusesti sa iti stapanesti furia, ba chiar se poate spune ca furia te controleaza pe tine, in loc sa se intample invers. Pentru a corecta acest lucru incearca sa petreci cat mai mult timp in natura, mediteaza si daca simti nevoia apeleaza la ajutorul unui specialist.   


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016