Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde se gaseste fericirea?

Tags: dezvoltare personala, fericire, obstacole, scop

Era o dimineata de vara, nu-mi amintesc exact, dar se prea poate sa fi fost ora 7. Soarele inca racoros stralucea printre zabrelele portii. Metalul stralucea si avea sa dogoreasca peste doar cateva ore. Pe ciment, umbrele se impleteau cu cele ale crinilor imperiali si pastrau inca raceala noptii. E doar o amintire, dar pentru mine, momentul acela, de-atunci, inseamna fericirea.
E 11 martie si soarele bate puternic in monitor. Sonny Rollins pare sa cunoasca perfect momentul zilei si potriveste ritmuri minunate de jazz. Pentru mine, momentul acesta inseamna fericirea.

Unde gasim astazi fericirea? In carti motivationale? In emisiuni care ne promit ca ne vor dezvalui ceea ce cautam in permanenta? In omul de langa noi care ar trebui sa ne iubeasca toata viata? In obiectivul pe care il vom atinge pana la o anumita varsta?

Fericirea e o umbra. Si nu in sensul ca nu exista, ci fiindca e ceva ce nu poti lua in maini. E un mod de a vedea lucrurile, e o obisnuinta de a aprecia prezentul, de a identifica numeroase clipe care ne sunt oferite in fiecare zi, e recunostinta pe care o simtim pentru tot ceea ce avem deja. Cand ne gasim fericirea in lucruri mici, cand invatam sa le recunoastem, vom ajunge sa intelegem ca viata noastra e una fericita, compusa din mii si mii de astfel de clipe.

Iata cateva trasaturi care ii sunt caracteristice unei minti obisnuite sa zareasca fericirea prezenta:

1. Intelege si se bucura de fiecare moment prezent.

Fericirea presupune un mod de a gandi ancorat numai in prezent. Fiindca fericirea nu e un punct anume in viitor si nu un moment din trecut cand credem noi ca am fost fericiti. Avem nevoie de mult mai putin pentru a fi fericiti si, de cele mai multe ori, avem mai mult decat ne e necesar.

2. Face legatura intre scop si efort.

Lucrul care te intereseaza cel mai mult e ceea ce e cu adevarat important pentru tine. Scopul tau in viata e sa-ti gasesti un scop si sa i te dedici. Poti ajunge sa faci orice si sa ajungi oricat de departe atata vreme cat ceea ce faci e lucrul de care esti pasionat. Depune eforturi concentrate in directia unui scop care te conecteaza cu sinele tau real.

3. Accepta si imbratiseaza provocarile.

Cele mai productive zile nu vor fi cele mai usoare. Nu in linistea pe care ti-o ofera confortul vei reusi sa devii maret. Sa ajungi mai sus inseamna sa infrunti provocari si sa depasesti obstacole.
Aminteste-ti de ultima reusita. Cand mintea ta se afla in fata unei provocari care are legatura cu scopul tau, vei da dovada de capacitati care, in alte imprejurari, n-ar fi iesit niciodata la lumina.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016