Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alegeri care iti determina fericirea

Tags: alegeri care determina fericirea, fericire, alegere personala, responsabilitate, decizii, convingeri

Fericirea nu mai este de mult un mister. Fericirea este o alegere personala. Este ceva ce nu ne poate fi dat sau luat de nimeni - noi suntem cei care decidem in mod constient daca vom fi fericiti sau nu. Urmatoarele zece alegeri iti determina fericirea.
1. Asuma-ti responsabilitatea
Nu mai da vina pe altii, nu te mai transforma in victima si nu mai astepta sa vina cineva sa te salveze. Daca vrei sa fii fericit, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru propria viata si sa descoperi singur ce anume te impiedica sa fii fericit.
 
2. Renunta la trecut
Nimic nu „ucide” mai repede fericirea decat resentimentele si frustrarile. Daca iti petreci timpul pretios blocat intr-un episod trist din trecut, trebuie sa iti dai seama ca e cazul sa te trezesti la realitate. Renunta la durere si alege sa fii fericit.
 
3. Fii entuziast
Fii deschis, curajos si prietenos. Recunoaste atunci cand ceva nu functioneaza si fii dispus sa te schimbi. Priveste prezentul si viitorul cu entuziasm.
 
4. Schimba-ti obiceiurile proaste
Cauza principala a nefericirii este faptul ca nu poti renunta la anumite obiceiuri si moduri de gandire nocive. Descopera care sunt acestea si alege in mod constient sa faci alegeri mai bune si sa iti schimbi obiceiurile.
 
5. Pune-ti la indoiala convingerile
Fara sa ne dam seama macar, ne construim viata in jurul unor convingeri distorsionate sau complet gresite si avem asteptari total nerealiste. Pune-ti la indoiala fiecare convingere, oricat de inradacinata ar fi, pentru a vedea daca este adevarata. Vei descoperi de multe ori ca ai trait intr-o confuzie completa si ca ai avut o gandire extrem de limitata. Fii dispus sa renunti la aceste conceptii gresite si sa vezi lumea cu alti ochi.
 
6. Bucura-te de prezent
Fericirea se intampla acum, in momentul de fata, nu in trecut, nici in viitor. Nu iti mai face griji pentru viitor si lasa trecutul unde ii este locul – in trecut. Fii recunoscator pentru momentul prezent, doar acesta poate fi influentat.
 
7. Studiaza-ti emotiile
Viata poate deveni de-a dreptul insuportabila atunci cand suntem macinati de emotii negative. Durerea emotionala este probabil cea mai grea. Insa tu detii controlul asupra emotiilor tale. Opreste emotiile negative, inlatura-le. Cu timpul, vei recapata controlul asupra lor si vei dobandi o putere nebanuita. Nu uita: nimic nu este pentru totdeauna, nici macar problemele si suferinta.
 
8. Alege libertatea in locul fricii
Frica este cel mai mare dusman al fericirii. Atunci cand te lasi condus de frici si temeri, vei alege siguranta, insa nu vei cunoaste fericirea. Fericirea implica un act de curaj si un anumit grad de risc. Inseamna sa actionezi pentru a obtine ceea ce iti doresti.
 
9. Traieste in mod autentic
Analizeaza fiecare gand, fiecare emotie si fiecare obicei care nu te impiedica sa fii fericit. Alege sa traiesti in mod autentic, fara a incerca sa pari altcineva si fara a purta masti. Doar atunci cand iti vei deschide inima vei putea fi cu adevarat fericit.
 
10. Permite-ti sa fii fericit!
Fiecare moment din viata este o ocazie de a fi fericit. Alegerea este intotdeauna a ta: tu alegi daca vei fi fericit sau nefericit. Daca iti vei analiza viata in profunzime, vei ajunge la aceeasi concluzie.

Sursa: The Change Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016