Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Televiziunea pierde teren in fata Internetului. Unde se greseste?

Tags: televiziune, internet, coexistenta medii, televiziune hd

Exista prea putine lucruri la care mai am rabdare sa ma uit la televizor. In plus, dupa ce se termina emisiunea, ma astept deja sa mi se furnizeze informatii cu privire la o pagina de Facebook unde sa pot da imediat "like".



In 2012, aceasta masura ar trebui adoptata de toti cei care nu vor sa piarda fani din numarul celor care au cont pe Facebook sau care au, in orice caz, acces la Internet. Ceea ce se pierde uneori in televiziune sau ceea ce inca nu poate fi realizat acolo ar trebui completat cu ce se poate face in online.

Daca o emisiune are succes la TV, ar trebui sa furnizeze suficient de multe informatii actualizate si in online pentru ca televiziunea incepe deja sa ocupe un spatiu prea mic in aceasta comuniune a mediilor.

Nici macar varianta HD a unor televiziuni nu ne mai imbie la fel de mult si un LCD nu mai pare astfel o idee la fel de ispititoare cand gadget-urile si tabletele de ultima generatie ne acapareaza atentia cu o suita de aplicatii de divertisment pe care, asa cum am mai mentionat, televiziunea nu poate sa le ofere.

Daca pana nu demult discutam despre o coexistenta a acestor medii, putem preciza acum ca un lucru este cert: orice pasare pe limba ei piere asa ca televiziunea este nevoita sa invete cat mai repede si alte limbaje de comunicare prin care sa isi exprime continutul.

E drept ca inca mai gasesc extrem de relaxanta vizionarea unui film sau a unei emisiuni la TV (pe canalele unde stiu ca publicitatea nu o sa intervina), iar canalele ar trebui sa profite tocmai de acest mare atuu pe care nu il vor mai detine pentru mult timp: inca ne mai dorim sa evadam din cand in cand din fata calculatorului.

Si chiar daca facem asta doar pentru a ne muta in fata unui alt monitor, trebuie vazut de ce aceasta preferinta inca mai functioneaza si ce anume ne face sa mai petrecem chiar si in 2012 destul de mult timp in fata televizorului.

E drept ca rabdarea noastra a atins astazi cote foarte mici, insa televiziunea se va apropia de un sfarsit mult mai rapid daca nu va implementa cat mai curand noile tehnologii si daca nu va incerca sa ofere, in spatele micului ecran, ceva mai mult decat un divertisment care nu s-a schimbat cu nimic in ultimii cincizeci de ani.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016