Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reclama cu bucluc: McDonald's Romania a fost sanctionata pentru publicitate mincinoasa

Tags: mcdonald's. amenda, protectia consumatorului, anpc, cartofi, cartofi prajiti

Lantul de restaurante fast-food McDonald's a fost sanctionat de catre Protectia Consumatorului, din cauza unei reclame difuzate pe posturile de televiziune autohtone. Incriminata este afirmatia "cartofii prajiti de la McDonald's aduc aminte de bunici", care s-ar face vinovata de ducerea in eroare a consumatorilor.
Pentru a verifica veridicitatea afirmatiei din spotul publicitar, comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au desfasurat un control asupra originii si calitatii cartofilor prajiti din reteaua de restaurante Mc Donald’s. Asa s-a constatat ca materia prima nu provine din piete asa cum sustine reclama, cartofii McDonald’s nefiind proaspeti, ci congelati, cu un continut de aditivi si ulei.

„Prin spotul publicitar se transmit doua informatii menite a induce în eroare consumatorii, respectiv ca produsul “cartofi prajiti” ar proveni din cartofii proaspeti achizitionati de la piata, in conditiile în care materia prima utilizata este “cartofi congelati” (care contine si alte adaosuri, inclusiv aditivi) si ca “aduc aminte de bunici”, ceea ce induce consumatorului ideea falsa de reintoarcere la calitatea de odinioara, de produs fabricat dupa metode artizanale, in realitate, produsul fiind industrial”, spun reprezentantii ANPC.



In urma constatarilor facute, ANPC a sanctionat compania McDonald's si a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) aplicarea masurilor privind difuzarea acestui spot publicitar.

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

George 18-Apr-2012 08:47:46
foarte bine,ma bucur.din partea mea ANPC sa amendeze toate firmele astea suspecte-kfc,mcdonald's,burger king si ce naiba or mai fi de la americani

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016