Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un pas inainte poate fi facut si fara zece pasi inapoi

Tags: dezvoltare personala, prezent, alegeri, oportunitati

Putem invata din trecut, insa nu putem trai in el. Uneori ne atasam de timpul trecut atat de mult incat avem bratele prea pline ca sa mai facem loc prezentului.
Uneori evitam experientele noi pentru ca ne-am format o convingere, bazata pe trairile din trecut, ca in acest moment nu suntem unde ar trebui sa fim. Adevarul este ca niciodata n-o sa fim mai mult in momentul si locul potrivit ca acum. Pentru ca acum este prezentul, iar numai prezentul este plin de potential. Unde esti acum e locul care iti ofera tot ce ai nevoie pentru a ajunge maine unde iti doresti.

Nu uita ca unele lucruri pur si simplu nu sunt menite sa se intample sau sa se definitiveze. Nimic din trecutul tau nu mai are loc in prezent. A tine cu dintii de o relatie sau de un alt context care s-a modficat si fara prezenta ta inseamna sa alegi sa fii prins intr-un loc care nu mai exista. A merge mai departe nu inseamna ca uiti trecutul, ci ca gasesti un mod pozitiv de a trai fara ele in prezent.

Mai mult, exista lucruri pe care nu le putem controla. Indiferent de ce ni se intampla acum, in cele din urma vom fi bine. Trebuie sa lasam ca lucrurile pe care nu le putem controla sa se intample si sa ne bucuram de viata asa cum vine, cu numeroase oportunitati, oameni si sanse noi.

Trecutul nu se schimba niciodata, indiferent de cat de multe ore vom petrece noi incercand sa analizam si sa gasim o solutie la ceva ce s-a intamplat si care nu mai poate fi rezolvat oricum in prezent.

Putem sa dam vina pe cei din jur pentru multe lucruri care ni se intampla, insa noi suntem responsabili pentru viata pe care ne-o construim si pentru oamenii pe care ii lasam sa faca parte din ea.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016