Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi importante de la cei mai buni antreprenori

Tags: antreprenori de succes, sfaturi de la oameni de afaceri, cum deschizi o afacere proprie

In momentul in care te hotarasti sa iti deschizi o afacere pe cont propriu trebuie sa fii foarte atent. Mai mult decat atat, pentru a nu da gres inca de la inceput, poti incepe prin a studia inceputurile celor mai importanti antreprenori ai lumii.
Este foarte important sa fii constient si de riscurile pe care le implica deschiderea si dezvoltarea unei afaceri, nu doar de avantajele de care poti beneficia in cazul in care aceasta va avea succes. Daca ai avea in fata un tanar de 20 de ani, care se hotaraste sa porneasca o afacere de unul singur, ce sfat i-ai da?

Iata cinci raspunsuri pe care antrepenorii de succes le-au dat la aceasta intrebare:

1. Puterea legaturilor

"Incearca sa cunosti cat mai multi oameni si pastreaza legatura cu ei. Mai mult decat atat, tine minte orice detaliu despre persoanele cu care intri in contact, deoarece nu se stie niciodata cand ai nevoie de ajutor din partea lor. Creaza-ti o <retea> de cunostinte inainte de a aplea la ajutorul lor", afirma antreprenorul Clare Dreyer.

2. Concentrare, concentrare si iar concentrare

"Pentru inceput, concentreaza-te asupra unui singur domeniu. Apoi, incearca sa devii un maestru al domeniului respectiv. Nu te lacomi, deoarece in caz contrar vei pierde tot ce ai reusit sa cladesti pana acum", sustine omul de afaceri George Shepherd.

3. Vei esua de nenumarate ori

"Nu lasa esecul sa te surprinda, asteapta-te si la asa ceva. Doar astfel vei invata sa reusesti. Ai foarte mult timp la dispozitie sa te perfectionezi. Trateaza fiecare esec ca pe o noua lectie", a raspuns afaceristul Graham Phoenix.

4. Lasa-te condus de pasiunile pe care le ai

"Cauta un domeniu care te pasioneaza cu adevarat si incearca sa faci ceva productiv in acest sens. Lasa pasiunea sa te conduca pe acest drum plin de aventuri al afacerilor. De asemenea, o lectie pe care trebuie sa o inveti este aceea ca in domeniul afacerilor nu toti antreprenorii actioneaza la fel. Exista lucruri pe care unii le fac, in timp ce altii aleg sa nu le faca", adauga femeia de succes Katerina Gasset.

5. Antreprenorii de succes au mentori sau antrenori

"Incearca sa fii tot timpul inconjurat de mentori. Ei te vor ajuta sa ajungi mult mai repede pe culmile succesului decat ai fi reusit de unul singur. Vor fi tot timpul langa tine sa te ajute atunci cand gresesti si sa iti arate care este calea cea dreapta", explica managerul Thalej Vasishta.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016