Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 moduri de imbunatatire a CV-ului

Tags: imbunatatire cv, job, angajator, realizari profesionale, format simplu, abilitati, concurenta, responsabilitati, obiectiv, instrument de marketing

Vrei sa obtii un job exceptional? Atunci trebuie sa ai un CV exceptional. Va trebui sa iesi in evidenta intr-un mod pozitiv. Stiai ca majoritatea angajatorilor decid in mai putin de 20 de secunde daca vor continua sa citeasca un CV? Este absolut esential ca angajatorul sa gaseasca ceea ce cauta in CV-ul inca din primele secunde.
CV-ul tau este cel mai bun instrument personal de marketing. Este sansa ta sa stralucesti, sa iti comunici in mod eficient abilitatile si sa te „vinzi”. Iata cateva sfaturi utile care sa te ajute sa concepi CV-ul perfect.
 
1. Alege un format simplu si curat
CV-ul trebuie sa poata fi citit cu usurinta, asadar este important sa nu fie incarcat sau complicat. Formatul ales trebuie sa fie simplu si clar. Evita frazele lungi si evidentiaza elementele cheie folosind bullets-uri sau caractere ingrosate. Este preferabil ca paragrafele lungi sa fie impartite in propozitii mai scurte, ce pot fi citite usor.
 
2. Personalizeaza fiecare CV in parte in functie de jobul la care aplici
CV-ul tau trebuie sa fie personalizat si adaptat jobului pentru care aplici. Este important sa aplici intotdeauna cu un CV diferit. Foloseste cuvintele cheie incluse in descrierea jobului si ia in considerare tot ceea ce stii despre compania respectiva. Trebuie sa intelegi ce isi doreste angajatorul, ce fel de candidat vrea sa angajeze si sa iti completezi CV-ul in consecinta. Chiar daca iti va lua ceva timp sa iti schimbi CV-ul pentru fiecare job in parte, este cea mai buna metoda de a te face remarcat pe piata competitiva.
 
3. Expune-ti obiectivul
Este important sa iti adaptezi obiectivul in functie de jobul pentru care aplici. Acest lucru ii arata angajatorului ca intelegi ce isi doreste compania sa.
 
4. Realizeaza un profil profesional
Acum este sansa ta sa te deosebesti de concurenta. Intr-un paragraf sau doua, scoate in evidenta atributele tale cheie, astfel incat sa starnesti atentia cititorului. Foloseste si aici cuvintele cheie regasite in anuntul de recrutare.
 
5. Scoate in evidenta realizarile profesionale
Prezinta in prim plan experienta profesionala relevanta si scoate in evidenta responsabilitatile si realizarile tale profesionale. Aici este important sa incluzi orice proiecte finalizate si obiective atinse.
 
6. Nu uita sa incluzi interesele personale si hobby-uri diverse
Aceasta sectiune a CV-ului poate lucra in favoarea ta. Fii scurt si la obiect, evita cliseele si ai grija sa nu pari prea retras si nesociabil. Incearca sa iesi evidenta, sa demonstrezi ca esti o persoana de exceptie. Ofera cateva detalii inedite. Interesele si hobby-urile ii pot demonstra angajatorului ca te pricepi la organizare, planificare, negociere sau administrare.
 
7. Sterge informatiile irelevante
CV-ul tau trebuie sa ofere informatii relevante, prin urmare nu ar trebui sa fie incarcat cu elemente fara rost. Include doar informatiile care te vor ajuta cu adevarat sa obtii un interviu. Nu iti doresti ca angajatorul sa se plictiseasca citind un CV interminabil cu detalii irelevante.
 
8. Roaga pe cineva sa iti verifice CV-ul
Dupa ce ai citit si recitit CV-ul si ai inlaturat orice greseala de gramatica sau de ortografie, cere unui prieten sau coleg sa faca acelasi lucru. In special daca CV-ul este redactat intr-o limba straina, fii atent ca exprimarea sa fie corecta si sa nu existe greseli ortografice. Uneori, altii pot vedea greselile care tie iti scapa, sau iti pot sugera cateva imbunatatiri.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016