Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modul inedit in care au fost inventate 5 produse populare

Tags: inventie, produse populare, inventii din greseala, inventatori

Multe produse care sunt extrem de populare astazi au fost inventate din greseala. De multe ori, neatentia, uitarea sau anumite reactii chimice ciudate au stat la baza celor mai practice produse pe care le cunoastem astazi. Urmatoarele cinci produse nu ar fi fost poate inventate daca cineva nu ar fi facut o greseala sau nu ar fi avut o idee mai iesita din comun.
Fulgii de porumb



La sfarsitul anilor 1800, antreprenorul Will Keith Kellogg si fratele sau, John, doctor si expert in nutritie, au efectuat mai multe studii in vederea gasirii unor diete sanatoase pentru pacienti. Intr-o zi, cand pregatea paine de casa, Will a lasat din greseala aluatul prea mult la dospit, iar atunci cand a intins aluatul, au rezultat astfel de fulgi. Will a pus fulgii la copt, dand astfel nastere cerealelor gustoase care sunt consumate la micul dejun in intreaga lume.
 
Cuptorul cu microunde 



In 1945, inginerul si inventatorul Percy Spencer se afla in fata unui magnetron, o componenta sistemelor radar, si a observat ca i s-a topit batonul de ciocolata pe care il avea in buzunar. Fiind curios din fire, Spencer a luat o punga cu boabe de porumb de floricele si a observat cum boabele expandeaza in apropierea magnetronului, transformandu-se in popcorn. Astfel s-a nascut primul cuptor cu microunde. Acesta se numea Radarange, era inalt de 2 metri, cantarea 340 de kilograme si costa 5.000 de dolari.
 
Rimelul



Inainte sa se inventeze rimelul, femeile obisnuiau sa se aplice pe gene o combinatie de vaselina si praf de carbune. Atunci cand chimistul american T.L. Williams a vazut ca sora sa face acest lucru, s-a dus in laborator, dand nastere unui produs mai bun, pe care l-a denumit Lash-Brow-Ine. Chiar daca femeile au fost incantate de acest nou produs, denumirea nu a avut deloc succes, astfel ca produsul a fost redenumit Maybelline, o combinatie intre numele surorii sale (Maybel) si Vaselina. Cu timpul, Maybelline a devenit una din cele mai importante companii de cosmetice din lume.
 
Inghetata pe bat



In anul 1905, Frank Epperson, un baietel in varsta de 11 ani, a lasat din greseala un betisor pentru amestecat in paharul cu suc, pahar ce a fost lasat afara peste noapte. A doua zi dimineata, a descoperit ca, datorita temperaturilor scazute, sucul inghetase in jurul betisorului. Baiatul si-a facut inventia publica de-abia in anul 1923, cand a patentat prima inghetata „Eppsicle”.
 
Chips-urile din cartofi



In 1853, George Crum era bucatar sef al unui restaurant din New York, care era faimos pentru cartofii sai prajiti. Atunci cand un client s-a plans de grosimea cartofilor prajiti care ii fusesera serviti, Crum s-a gandit cum sa se razbune. A taiat cartofii cat de subtire a putut, i-a prajit pana cand au devenit crocanti si i-a oferit din nou clientului respectiv. In mod surprinzator, clientul a fost foarte multumit. Ca urmare, multi alti clienti au cerut sa li se prepare astfel cartofii prajiti. Acestia au devenit atat de populari, incat oamenii au inceput sa imite reteta lui Crum iar la inceputul anilor 1920, astfel de chips-uri se vindeau deja in magazine. In 1926, Laura Scudder a inceput sa vanda chips-urile in pungi, iar sase ani mai tarziu, Herman Lay a dat nastere primului brand de chips-uri – Lay’s.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016