Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla de ce programul de patru ore de munca pe zi este un mit

Tags: program de lucru, program de patru ore, program redus, loc de munca

Daca lucrezi mai putin, produci mai putin, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa lucrezi 24/7. Inca din scoala ni se spune ca pentru a ajunge cat mai sus trebuie sa muncim foarte mult, ca trebuie sa dam tot ce avem mai bun din noi si ca de asemenea, trebuie sa facem toate sacrificiile si compromisurile pentru a avea o cariera de succes.
In ceea ce priveste afirmatia de mai sus, se pare ca parerile sunt impartite, totul depinde de la persoana la persoana. Exista persoane care pot ajunge la o anumita performanta la care altora le-ar lua ani sa ajunga, dar si invers. Pentru a dovedi faptul ca programul de patru ore de lucru pe saptamana este un mit va punem la dispozitie patru principii:
 
1. Primesti atat cat oferi
 
Atunci cand iti doresti sa primesti un lucru incerci sa faci pe cat posibil ca sa il ai. Se pare ca acelasi lucru se intampla si in situatia in care vrei sa lucrezi si sa fii foarte productiv. Pentru a ajunge la rezultatele dorite trebuie sa contabilizezi timpul de munca astfel incat sa fie suficient pentru obtinerea rezultatelor dorite.
 
2. Programul de patru ore pe zi este un mit
 
In ziua de astazi, antreprenorii fac orice pentru a atinge succesul. Este aproape imposibil sa intalnesti un antreprenor care sa munceasca mai putin de 40-50 de ore pe saptamana si sa aiba un succes colosal. De cele mai multe ori, acestia devin atat de obsedati de ideea de reusita incat se inchid in propriul birou si nu mai ies de acolo decat in momentul in care afacerea lor devine una profitabila 200%. De aceea, tindem sa credeam ca programul de patru ore pe saptamana a acelor persoane care pretind ca au o afacere de succes est un mit, deoarece nu ai timp din punct de vedere fizic nici macar sa pui bazele unei afaceri, cu atat mai putin sa o faci sa devina printre cele mai importante din bransa in care activeaza.
 
3. Oamenii de succes nu renunta atunci cand sunt in varf
 
Pentru cei mai multi dintre noi, succesul este foarte important indiferent de domeniul in care lucram. Cu totii vrem sa avem succes si sa fim recunoscuti pentru un anumit lucru, insa putin dintre noi ar fi in stare sa isi mentina pozitia in cazul in care ar ajunge pe culmile succesului. Se spune ca nu este greu sa ajungi sa fii primul intr-un domeniu ci lucrul cu adevarat dificil este sa iti mentii pozitia si sa nu ii lasi pe ceilalti sa te doboare.
 
4. Nu lucra atat cat ar trebui sa o faci, ci lucreaza atat cat ai nevoie
 
Lucreaza atat cat ai nevoie pentru a-ti asigura succesul in domeniul in care activezi. Nu lucra in functie de statistici generale si in functie de necesitatile companiei pe care o conduci sau in cadrul careia lucrezi. Tu esti singurul care stie cand trebuie sa te opresti si cand trebuie sa muncesti din greu pentru a ajunge printre primii din bransa ta. Fa lucrurile asa cum trebuie, nu asa cum ar fi bine sa fie. 

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016