Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Cum sa atragi mai multi clienti folosind canalele social media

Tags: canale social media, comentarii negative, atragere clienti, continut de calitate

Canalele social media le permit companiilor sa interactioneze cu clientii si sa primeasca feedback din partea acestora, fie ca este pozitiv sau negativ. Daca nu sunt verificate, comentariile negative pot avea un efect devastator si de durata asupra afacerii. Prin urmare, companiile trebuie sa se asigure ca exista aceasta legatura intre clienti si canalele social media si ca respectivii clienti sunt multumiti.
Iata cateva sfaturi utile pentru a asigura o relatie buna cu clientii prin social media.
 
1. Raspundeti in mod direct la ingrijorarile clientilor
Platformele social media sunt prin definitie un mediu deschis, care invita oamenii sa isi exprime liber toate ingrijorarile si sa isi expuna opiniile. Utilizatorii pot comenta pe pagina de Facebook a unei companii si pot posta un comentariu negativ despre companie pe Yelp. Totusi, comunicarea este un proces bilateral, iar canalele social media pot fi folosite si pentru a furniza feedback si a raspunde la intrebarile directe ale oamenilor.
 
2. Rasplatiti loialitatea clientilor
O metoda utila de a va pastra clientii fericiti este sa le rasplatiti fidelitatea. Prin social media, puteti ajunge la cei mai fideli clienti, prin crearea de oferte exclusive. De exemplu, daca detineti un restaurant puteti oferi fanilor de pe Facebook cupoane speciale de reducere sau sa initiati un concurs cu premii pe Twitter. Companiile pot rasplati fidelitatea celor mai devotati clienti folosindu-se de puterea exercitata de social media.
 
3. Raspundeti la intrebari
Canalele social media asigura comunicarea directa intre companie si clienti, permitand dezvoltarea unui dialog. De multe ori, clientii au intrebari legate de un anumit produs sau serviciu, iar companiile pot profita de aceasta ocazie raspunzandu-le direct la intrebare, fie prin Twitter, Facebook, Yahoo! Answers sau Google+. Acest schimb de replica le permite companiilor sa influenteze in mod direct perceptia consumatorilor.
 
4. Furnizati continut de calitate
Platformele social media le permit companiilor sa le ofere clientilor informatii utile si valoroase. Avand in vedere ca majoritatea clientilor sunt sensibili la promovarea si reclamele excesive, companiile trebuie sa gaseasca metode creative de a capta atentia oamenilor. De exemplu, le puteti oferi clientilor sfaturi utile din industria in care activati.
 
5. Nu stergeti comentariile negative
Chiar daca tendinta companiilor este aceea de a sterge comentariile negative din conturile social media, in special daca acestea dauneaza grav imaginii, acest lucru poate avea consecinte grave. Daca respectivul client isi da seama ca i-a fost sters comentariul, atunci ar putea sa devina nervos si sa puna la indoiala integritatea companiei. Nu trebuie sa stergeti comentariile negative si criticile, in schimb, profitati de acestea pentru a va apropia de respectivii clienti. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016