Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa muncesti de sarbatori? Iata un ghid de supravietuire

Tags: zile libere, munca de sarbatori, reprogrameaza vacanta

Daca ai mult de lucru si esti tinut in birou in timpul unei sarbatori nu este deloc placut, de aceea este important ca sarcinile tale sa fie macar intr-o mica masura vesele.
Pentru ca nu este ideal sa stai la birou si sa muncesti in timp ce toate cunostintele tale petrec, iti voi da cateva sfaturi care iti pot face ziua mai usoara:

1. Negociaza, negociaza, negociaza

Uneori este inevitabil sa nu muncesti de sarbatori. Imagineaza-ti cum ar fi sa nu lucreze in aceste zile niciun doctor, niciun taximetrist, pilot sau politist.

Poti incerca sa iti negociezi programul cu seful tau. In functie de natura jobului tau, daca aceasta iti permite, ii poti cere permisiunea sefului sa lucrezi de acasa. Daca nu ti se permite, solicita-i sa lucrezi in zilele de sarbatoare cu norma redusa, sa faci doar jumatate din sarcini.

Daca niciuna dintre aceste variante nu functioneaza si esti nevoit sa lucrezi cu program normal, propune-i sefului sa iti acorde o zi libera la urmatoarea sarbatoare. Gandul ca o sa petreci o zi in plus de Craciun sau de Revelion te-ar putea ajuta sa lucrezi mai eficient chiar daca este 1 Decembrie si toti ceilalti sunt liberi.

2. Nu iti poti reprograma munca? Reprogrameaza-ti vacanta

Nu exista niciun motiv pentru care sa nu iti poti sarbatori ziua de nastere cu cateva zile mai tarziu sau daca vrei sa te bucuri de anul nou dupa 1 ianuarie, chiar daca toti ceilalti petrec pe 31 decembrie. Propune-i partenerului tau de viata sa plecati cateva zile in vacanta dupa ce se termina sarbatorile. Asta te va ajuta sa iti pastrezi locul de munca si sa iti multumesti seful, dar sa te bucuri si de cateva zile libere alaturi de jumatatea ta sau de prieteni. In plus, s-ar putea sa te bucuri de o vacanta cu buget redus, deoarece dupa sarbatori preturile sunt reduse intotdeauna.

3. Retelele de socializare nu sunt prietenele tale

Daca esti la birou in timpul unei sarbatori este clar ca te vei simti macar putin singur si plictisit si vei avea tendinta sa te loghezi pe Facebook si sa verifici postarile prietenilor tai. Aceasta este o mare greseala. Fotografiile cu prietenii tai care petrec alaturi de familiile lor in timp ce tu muncesti te vor demoraliza cu siguranta.

Asadar, este indicat sa iti lasi smartphone-ul in masina sau sa il tii in buzunar, fara sa il verifici constant. Atunci cand ai nevoie de o pauza alege sa faci o plimbare pana in coltul strazii si sa iti cumperi ceva de rontait. Asta te va ajuta sa ramai concentrat si optimist si iti va alunga gandurile rele.

4. Fa-ti ziua de munca sa functioneze

Ce poate sa fie mai rau decat sa lucrezi intr-o zi de sarbatoare nationala, cand toti ceilalti sunt liberi? Sa lucrezi in vacanta si sa fii suparat, distras si sa nu te poti concentra la ceea ce ai de facut nu te va ajuta cu nimic.

Poate fi greu sa fii productiv cu adevarat atunci cand esti singura persoana din birou, insa nu este imposibil. Realizeaza o lista cu sarcini pe care intentionezi sa le realizezi in cursul acelei zile, pe care le poti combina si taia de pe lista la final. Nu numai ca te va ajuta sa faci ceva productiv, dar iti vei face singur ziua mai usoara, iar timpul va trece mai repede decat daca ai sta cu telefonul in mana si ai trimite mesaje cu "distractie placuta".

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016