Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

14 lucruri de facut la sfarsitul unei zile de munca

Tags: sfarsitul unei zile de munca, zi de munca, birou, job, lista de sarcini, proiecte, inainte de a pleca de la munca

Atunci cand termini o zi de lucru intr-o nota pozitiva si simti ca ai realizat ceva cu adevarat semnificativ, iti este mai usor sa revii in acelasi loc a doua zi si sa o iei de la capat. Revista Forbes a alcatuit o lista a celor mai importante 14 lucruri pe care ar trebui sa le faci dupa o zi de munca, inainte de a parasi biroul.
1. Evalueaza lista de sarcini pentru ziua respectiva
Asigura-te ca ai realizat cu succes fiecare sarcina propusa sau, cel putin, ca ai ajuns intr-un punct convenabil. Daca nu esti satisfacut pe deplin, planifica sarcinile din nou pentru a nu pierde si mai mult timp pretios. Daca poti realiza una din sarcini destul de repede, inainte sa pleci acasa, fa-o. Astfel, vei economisi timp a doua zi dimineata.
 
2. Revizuieste programul pentru ziua urmatoare
Asigura-te ca esti la curent cu toate intalnirile si sedintele planificate pentru ziua urmatoare. In cazul in care nu ai reusit sa termini toate sarcinile pentru ziua respectiva, replanifica-le pentru a doua zi.
 
3. Verifica starea proiectelor in desfasurare, consultandu-ti seful si colegii
Fa o vizita sefului pentru a discuta pe scurt care este starea proiectelor aflate in desfasurare. Solicita feedback din partea colegilor. Acum este momentul sa verifici inca o data termenele limita si sa te asiguri ca intreaga echipa le cunoaste.
 
4. Fa ordine
Cu siguranta nu iti va placea ca biroul tau sa fie dezordonat cand vei ajunge la munca a doua zi. Organizeaza documentele, arunca gunoaiele si fa ordine pe birou.
 
5. Rezolva sarcinile administrative
Sfarsitul zilei este momentul optim pentru a te ocupa de rapoarte, a raspunde la email-uri sau a rezolva alte sarcini administrative, deoarece vei fi scapat de factorii disturbatori: apeluri telefonice, sedinte sau intalniri. Acum este un moment bun pentru a stabili ce clientii vei contacta a doua zi.
 
6. Termina toata treaba
Asigura-te ca ai rezolvat tot ce era programat pentru ziua respectiva, pentru a te putea relaxa si deconecta dupa ce iesi pe usa. Ofera-ti cateva minute pentru a trimite acel email, a raspunde la acea solicitare sau a discuta cu un coleg pe o anumita tema.
 
7. Realizeaza o noua lista de sarcini
Stabileste ce iti doresti sa realizezi a doua zi si planifica-ti timpul in consecinta. Vei avea timp sa revizuiesti lista a doua zi dimineata, insa acum trebuie sa iti faci o idee clara cu privire la prioritati.
 
8. Reflecta asupra zilei respective
Gandeste-te la realizarile din ziua care tocmai a trecut, astfel vei fi mult mai motivat a doua zi.
 
9. Spune „La revedere!”
Este important sa iti creezi un fel de ritual la plecare, pentru a te simti mai implinit si mai fericit pe termen lung. Ia-ti la revedere de la colegi in mod prietenos, in loc sa pleci pur si simplu. Acest lucru este si mai important daca esti manager de echipa.
 
10. Concentreaza-te asupra lucrurilor pozitive
Gandeste-te la realizarile din ziua respectiva, ofera un compliment unui coleg sau multumeste-i unui client. Gaseste intotdeauna ceva pozitiv de care sa te agati atunci cand pleci de la birou. Daca esti sef de echipa, spune cateva cuvinte de incurajare sau de lauda inainte de a pleca. Majoritatea angajatilor isi doresc sa se simta apreciati, iar o simpla recunoastere a meritelor poate face diferenta pe termen lung.
 
11. Fii eco
Stinge luminile si inchide computerul inainte de a parasi biroul.
 
12. Deconecteaza-te
Inchide telefonul de serviciu sau cel putin nu iti mai verifica email-ul dupa ce ai plecat de la birou. Oamenii ar trebui sa stie acest lucru. Inainte sa pleci, spune-le colegilor ca nu vei fi disponibil pana a doua zi dimineata.
 
13. Lasa stresul la birou
Lasa grijile si stresul la birou, nu le lua cu tine acasa. Nu iti faci niciun bine daca ramai stresat si cand ajungi acasa. Asigura-te ca faci o distinctie clara intre viata profesionala si cea personala.
 
14. Du-te acasa
Nu fii ultimul care paraseste biroul doar pentru a-ti impresiona seful. Vei obosi in mod inutil iar productivitatea va scadea. Mai bine iti planifici timpul eficient pentru ziua urmatoare.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016