Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli de evitat in timpul unei conversatii

Tags: ascultarea activa, bun ascultator, comunicare autentica, critica, interlocutor, discutie, conversatie, greseli de evitat in timpul unei conversatii

Ascultarea activa este un element esential al oricarei comunicari autentice. Doar ascultand putem intelege ce ni se spune. Atunci cand vei asculta cu atentie, vei castiga increderea si respectul interlocutorului tau.
In continuare, iti prezentam 5 greseli frecvente care ne impiedica sa ascultam in mod activ:
 
1. Sa petreci 80% din timp vorbind si doar 20% ascultand
Un ascultator activ va petrece doar 20% din timp vorbind si 80% ascultand. Arata-i celuilalt ca ii acorzi toata atentia ta, adresandu-i intrebari suplimentare si aproband din cap.
 
2. Sa fii dependent de telefonul mobil
De cate ori ai intrerupt pe cineva in timpul unei conversatii doar pentru a raspunde la telefon sau a trimite un mesaj? Nu doar ca vei parea extrem de nepoliticos, dar se va si pierde orice fel de conexiune stabilita cu interlocutorul.  Prin acest comportament, ii transmiti interlocutorului faptul ca nu il consideri suficient de important, conversatia prin telefon fiind mai importanta decat discutia directa avuta cu el.
 
3. Sa fii prea critic sau sa il judeci pe celalalt
Daca obisnuiesti sa iti intrerupi interlocutorul pentru a-l critica sau a-l judeca, nu vei reusi niciodata sa stabilesti o conexiune reala cu acesta. Atunci cand te grabesti sa tragi concluzii si sa gasesti greseli vei ramane singur in conversatia respectiva, pierzand definitiv atentia interlocutorului.
 
4. Sa fii distras
Daca esti usor distras in timpul unei conversatii si, in loc sa iti privesti interlocutorul in ochi, tu privesti pe pereti sau te gandesti la altceva, celalalt se va simti neinteles si va considera ca nu ii acorzi deloc atentie. Un ascultator activ sta usor aplecat in fata, spre interlocutor si va mentine contactul vizual cu acesta. Astfel, interlocutorul tau va simti ca te concentrezi exclusiv asupra lui si ca ceea ce iti comunica este cu adevarat important.
 
5. Sa schimbi subiectul si sa atragi atentia asupra ta
Uneori, in incercarea de a parea ca il intelegem pe celalalt, facem conexiuni intre cele spuse de acesta si experientele noastre si schimbam subiectul sau atragem atentia asupra noastra. Nu iti intrerupe interlocutorul pentru a-i povesti experientele tale. Asteapta pana cand vine randul tau sa vorbesti.
 
Ascultarea activa inseamna sa ii acorzi interlocutorului intreaga ta atentie. Asculta cu atentia daca vrei sa intelegi si sa fii inteles la randul tau.
 
Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016