Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 trasaturi comune ale oamenilor cu adevarat remarcabili

Tags: oameni de succes, oameni remarcabili, trasaturi comune, dezvoltare personala, cum sa ai succes, succes

Oamenii de succes sunt pretutindeni. Unii ne inspira cu adevarat, in timp ce altii nu ne trezesc deloc simpatia. Care sunt trasaturile comune ale oamenilor remarcabili?
Oamenii cu adevarat remarcabili au cateva caracteristici comune:
 
1. Muncesc din greu! Iar recompensele sunt pe masura. Insa oamenii de succes se trezesc devreme, se plang rar, ofera si asteapta cel mai inalt nivel de profesionalism si se autodepasesc in mod continuu. Succesul incepe prin recunoasterea faptului ca munca este rasplatita.
 
2. Sunt intotdeauna curiosi si doritori sa invete lucruri noi
Oamenii remarcabili studiaza, citesc, adreseaza intrebari, sunt curiosi – tot timpul! Acestia nu invata doar teorie, ci incearca mereu sa aplice cele invatate si sa profite la maxim de cunostintele dobandite. Succesul nu este obtinut prin memorizarea unor teorii, ci prin aplicarea informatiilor si dezvoltarea propriilor concepte si idei. Oamenii de succes vor sa invete totul!
 
3. Sunt extrem de sociabili
Oamenii de succes au foarte multe cunostinte si prieteni, din toate categoriile sociale. Acestia stiu sa asculte eficient si astfel capata increderea si respectul prietenilor, vecinilor, colegilor de munca. Acestia acorda o atentie deosebita relatiilor cu cei din jur, nu sunt aroganti si nu uita niciodata de unde au plecat.
 
4. Se imbunatatesc in mod continuu
Oamenii cu adevarat remarcabili isi cizeleaza in mod continuu caracterul si cauta sa isi imbunatateasca aptitudinile si sa dobandeasca altele noi. Acestia stiu sa invete ceva din fiecare greseala.
 
5. Sunt incredibil de creativi
Acestia vad oportunitati si posibilitati acolo unde ceilalti vad doar probleme sau obstacole. Au idei stralucite, pe care le pun in practica. Cer sfatul altora si cauta intotdeauna noi metode si solutii de simplificare a proceselor pentru obtinerea unor rezultate optime. Oamenii de succes creeaza.
 
6. Isi asuma responsabilitatea si sunt increzatori in fortele proprii
Oamenii de succes nu isi pierd timpul pretios cautand tapi ispasitori sau plangandu-se altora. Acestia iau decizii pe care si le asuma. Preiau initiativa, acceptand totodata responsabilitatile care vin odata cu succesul.
 
7. Sunt relaxati si optimisti
Chiar si in perioadele tensionate si stresante, oamenii de succes isi pastreaza echilibrul emotional si rabdarea si nu uita sa zambeasca. Acestia nu iau decizii pripite, bazate pe impuls si nu se panicheaza. Pot lua decizii chiar si pe timp de criza.
 
8. Traiesc in prezent
Acestia stiu ca nu pot controla trecutul sau viitorul, ci doar prezentul. De aceea, acesti oameni traiesc in prezent, bucurandu-se de tot ceea ce ii inconjoara. Nu se grabesc si totusi reusesc sa realizeze foarte multe lucruri intr-un timp scurt. Oamenii remarcabili profita de fiecare zi in parte. Nu pierd timpul, ci il folosesc in scopuri utile.
 
9. Actioneaza imediat si intrezaresc viitorul
Atunci cand ceva nu functioneaza, oamenii de succes isi schimba abordarea. Cand intrezaresc o oportunitate, actioneaza. Cand o relatie da semne ca nu mai functioneaza, fac pasii necesari pentru reinnoirea acesteia. Cand criza economica sau competitia ameninta compania, acestia fac imediat ajustarile necesare. Oamenii de succes observa imediat noile tendinte si schimbari. Acestia traiesc in prezent, cu privirea atintita spre viitor.
 
Toate aceste trasaturi se combina pentru a le oferi oamenilor de succes un avantaj considerabil in fata celorlalti. Daca inca nu posezi toate aceste trasaturi, nu uita ca acestea pot fi invatate!

Via Appleseeds.org
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016