Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motiveaza-ti angajatii in 10 pasi simpli

Tags: motivarea angajatilor, realizari, obiective, recompense, echipa, motivare

Atunci cand doresti sa realizezi ceva, este important sa stii cum sa te motivezi pe tine si cum sa ii motivezi si pe ceilalti. Pentru a obtine rezultate, trebuie sa fii motivat. Iata cateva tactici eficiente prin care sa iti motivezi angajati.
1.  Nu folosi amenintari
Nu folosi niciodata amenintari, acestea doar intorc oamenii impotriva ta. In schimb, incearca sa faci pe ceilalti sa inteleaga ca nerealizarea obiectivului va avea consecinte negative. Aceasta este de asemenea o metoda buna de automotivare.
 
2. Ofera recompense
Aceasta este o tehnica veche, dar eficienta. Daca le oferi oamenilor stimulente de ordin material sau financiar, acestia vor fi mult mai productivi si mai entuziasmati sa indeplineasca sarcinile cerute.
 
3. Ofera instructiuni detaliate
Daca vrei sa obtii un anumit rezultat, ofera anumite instructiuni. Oamenii sunt mai eficienti atunci cand stiu exact ce li se cere si care sunt asteptarile.
 
4. Fii amabil
Daca vrei sa ai oamenii de partea ta, trebuie sa dai dovada de bunatate si bunavointa. Daca nu ii respecti si ii tratezi cu superioritate si rautate, acestia nu vor fi dispusi sa te ajute, ci vor incerca sa se razbune.
 
5. Stabileste termene limita 
Majoritatea oamenilor sunt mai productivi chiar inainte de apropierea termenului limita. Le va fi mult mai greu sa se concentreze daca nu stiu incotro se indreapta. Stabileste treptat mai multe termene limita pentru atingerea obiectivului final.
 
6. Incurajeaza spiritul de echipa
Oamenii lucreaza mai eficient atunci cand simt ca apartin unui grup, ca fac parte dintr-o echipa, in mare parte deoarece nu vor sa ii dezamageasca pe ceilalti.
 
7. Recunoaste realizarile
Recunoaste realizarile angajatilor, atat in mod individual, cat si in cadrul grupurilor. Oamenii isi doresc sa le fie recunoscuta munca.
 
8. Concentreaza-te asupra rezultatelor
Nimanui nu ii place sa ii sufle cineva in ceafa. Spune-le oamenilor care sunt rezultatele dorite si apoi lasa-i sa isi faca treaba in liniste, fara sa stai pe capul lor.
 
9. Incurajeaza creativitatea
Nu te astepta ca toata lumea sa gandeasca la fel ca tine. Permite-le celorlalti sa fie creativi si sa isi puna in aplicare propriile idei.
 
10. Creeaza oportunitati
Permite-le oamenilor sa avanseze. Arata-le ca munca lor va fi rasplatita.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016