Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impactul social media asupra creierului uman

Tags: impactul social media, creierul uman, prieteni, viata reala, studiu, facebook

Existau si pana acum banuieli ca retelele de socializare ne schimba nu doar obiceiurile zilnice, ci si modul de a gandi. Acum au aparut si dovezi: un studiu publicat recent de Societatea de Stiinte Biologice din Marea Britanie demonstreaza ca exista o legatura intre numarul de prieteni de pe Facebook al unei persoane si marimea anumitor parti ale creierului acesteia, informeaza BBC.
Nu este insa extrem de clar daca devenim mai destepti sau, din contra, ne prostim. Nu este clar daca doar persoanele cu o anumita structura a creierului sunt bune la a-si face prieteni. Se stie insa ca anumite zone ale creierului au un rol predominant in interactiunea sociala, in functionarea memoriei sau dezvoltarea autismului.

Cercetatorii au studiat imaginile tridimensionale ale creierelor a 125 de studenti de la diverse universitati din Londra. Au numarat apoi cati prieteni avea fiecare student in parte pe Facebook, facand comparatii cu numarul de prieteni din viata reala. In acest fel, s-a stabilit o stransa legatura intre numarul de prieteni de pe Facebook si cantitatea de materie cenusie din anumite zone ale creierului sau.
 
Studiul a mai aratat si ca numarul prietenilor de pe Facebook cu care un utilizator a pastrat legatura se reflecta in numarul prietenilor din viata reala. "Am descoperit ca unele regiuni ale creierului uman au legaturi cu numarul pe prieteni pe care ii avem, fie pe doar pe Facebook, fie in viata reala. Intrebarea care se pune acum este daca aceste trasaturi se schimba in timp. Raspunsul la aceasta intrebare ne va ajuta sa ne dam seama daca internetul ne schimba intr-adevar creierul sau nu", a spus doctorul Ryota Kanai, unul dintre cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra (UCL).


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016