Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce paleste Black Friday in America

Tags: black friday, vinerea neagra, reduceri, promotii

In vreme ce la noi abia se impamanteneste - cu un succes chiar fulminant - in tara sa de bastina, Black Friday devine cam irelevant.
Inventie a unor comercianti iscusiti pentru a marca debutul sezonului de iarna in materie de cumparaturi, Vinerea Neagra se sarbatoreste inca de pe la 1960 imediat dupa Ziua Recunostintei, adica in ultima vineri din luna noiembrie. Desi nu este o sarbatoare oficiala, multe companii le dau liber angajatilor lor pentru ca in aceasta zi marii comercianti isi deschid portile dupa miezul noptii, invitandu-i la reduceri imposibil de refuzat.
 
Dincolo de a fi o strategie de marketing, Black Friday este o veritabila sarbatoare a reducerilor, care insa pare ca nu isi mai gaseste locul in calendarul evenimentelor comerciale de peste Ocean. De ce se intampla asta?
 
Multi retaileri americani, precum Target si Walmart isi deschid magazinele de Thaksgiving Day – sarbatoare foarte importanta pentru americani si zi nelucratoare – pentru al doilea an consecutiv. Apoi, retailerii online isi pastreaza cele mai bune promotii pentru Cyber Monday – prima zi de luni ce urmeaza dupa Black Friday si dedicata cumparaturilor online, noteaza Business Insider.
 
La acestea contribuie si alti factori precum:
 
- Sezonul cumparaturilor de Craciun devine din ce in ce mai lung. Multi retaileri incep campaniile promotionale inca din august, asa incat, pana in Vinerea Neagra multi consumatori au consumat deja buna parte din bugetul de cumparaturi.
 
- Exista prea multa marfa, astfel incat clientii nu mai sunt atat de motivati sa se trezeasca in mijlocul noptii pentru a face fel de fel de achizitii. In plus, consumatorii pot comanda orice de pe internet fara nicio problema, iar retailerii au acum o infrastructura de transport care le permite sa trimita bunuri oriunde.
 
-  Black Friday ucide practic serviciul de relatii clienti. Multi retaileri angajeaza temporar cativa oameni lipsiti de experienta care nu reusesc sa faca fata necesitatilor clientilor.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016