Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti inlocuiesti angajatul preferat

Tags: angajat preferat, loc de munca, demisie

Cu cat are angajati mai vechi, cu atat fiecare lider tine mai mult la ei, ii considera oameni de baza ai afacerii sale, le stie toate obiceiurile, dar si ritmul de lucru.
Relatia dintre sef si angajatii sai trebuie sa fie una speciala, daca acestia isi doresc sa aiba succes. Cu angajati slabi, nemotivati, de a caror viata nu stiu mai nimic, liderii nu au prea multe sanse sa reuseasca.
 
Cei mai multi dintre antreprenori au realizat deja acest lucru si au cativa angajati fara care nu si-ar putea imagina cum s-ar descurca. Cu toate acestea, tu ce ai face daca ti-ar pleca din companie angajatul favorit?
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti aceasta situatie:
 
1. Trebuie sa fii pregatit
 
Pentru ca acest eveniment sa nu devina o criza in managementul companiei pe care o conduci, trebuie sa fii intotdeauna pregatit pentru ce este mai rau, chiar daca asta inseamna sa ai un angajat de rezerva, care sa stie absolut tot ce face omul tau de baza si sa il poata inlocui in orice moment.
 
2. Imparte sarcinile
 
Angajatul pe care tocmai l-ai pierdut era cel mai bun din personalul tau tocmai pentru ca facea foarte multe lucruri in acelasi timp si cel mai probabil le facea si bine. Poate chiar asta este si motivul pentru care a renuntat la job. In orice caz, trebuie sa fii constient ca nu va putea nimeni sa preia toate sarcinile pe care el le indeplinea, asa ca gandeste-te cum sa le imparti intre cativa angajati eficienti.
 
3. Profita
 
Probabil te intrebi cum poti sa profiti de momentul in care angajatul tau preferat te-a parasit. In primul rand nu te-a parasit pe tine, ci compania ta. Daca erati suficient de apropiati, probabil puteti ramane prieteni. In al doilea rand, trebuie sa profiti in sensul ca trebuie sa inveti ceva din aceasta situatie. Cel mai important este sa iti dai seama de motivele care l-au determinat sa ia aceasta decizie, dar si sa reflectezi asupra modului in care conduci o situatie de criza.
 
4. Revino-ti
 
Gandeste-te ca acel angajat a ajuns atat de bun datorita tie, pentru ca tu l-ai format si l-ai ajutat sa se dezvolte si sa avanseze in cariera, iar asta inseamna ca ii poti ajuta si pe ceilalti. Probabil nu era singura persoana talentata din companie. Chiar daca ti-e greu sa il inlocuiesti, in aceasta situatie nu ai de ales. Oamenii au probleme mai grave decat a ta.
 
5. Continua
 
Nu face din asta o tragedie si alege urmatorul "star" al companiei tale. Poti chiar sa organizezi un concurs pentru ocuparea postului ramas liber, in cazul in care nu esti sigur care dintre angajatii tai s-ar potrivi mai bine.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016