Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti increderea in sine

Tags: incredere in sine, dezvolta directia, cauta motive, ganduri negative

Este foarte dificil sa gasesti mereu lucruri care sa te motiveze. De cele mai multe ori, ne lasam condusi de ganduri negative si de anxietate, in loc sa fim motivati sa facem lucruri productive.
Toata lumea are de-a face la un moment dat cu nesiguranta si depresia. Ceea ce ne desparte de succes este abilitatea de a putea merge mai departe. Inca nu s-a descoperit o solutie simpla pentru a combate lipsa de motivatie, insa ceea ce poti face este sa incerci sa iti stapanesti emotiile si sa adopti o atitudine pozitiva.

Cauze pentru care ne pierdem motivatia:

1. Lipsa de incredere - Daca nu crezi ca poti avea succes, ce rost mai are sa incerci?
2. Lipsa de concentrare - Daca nu stii ceea ce vrei, oare chiar vrei ceva?
3. Lipsa de directie - Daca nu stii ce sa faci, de unde vei stii cum sa te motivezi?

Cum sa iti maresti increderea in sine:

Primul lucru care sta in calea motivatiei este lipsa de incredere in sine. Atunci cand te gandesti numai la ceea ce iti doresti, mintea incepe sa creeze explicatii si scenarii avand in vedere un posibil esec. Toate aceste reactii creaza ganduri si pareri negative. Mai mult decat atat, iti vei aduce aminte de esecurile din trecut si vei fi mai constient ca niciodata de defectele pe care le ai.
Pentru a evita aceasta pasa negativa incearca sa iti amintesti toate reusitele pe care le-ai avut de-a lungul vietii si sa iti descoperi calitatile. Acest lucru te va ajuta sa gandesti pozitiv si de asemenea, iti va creste stima de sine.

Cum te poti concentra mai usor

De cele mai multe ori, atunci cand ne propunem ceva ne gandim in termeni de frica. De exemplu, ne este frica sa fim saraci, ne este frica sa nu ne respecte ceilalti, ne este frica de singuratate. Prin aceasta frica nu reusim decat sa tot fugim de lucrurile pe care nu ni le dorim si din pacate cateodata ne face sa ne ferim si de acele lucruri pe care ni le dorim din tot sufletul. Insa, te poti folosi de aceasta frica pentru a te motiva. Concentreaza-te pe ceva ce iti doresti cu adevarat. De exemplu, daca iti este frica de saracie, creaza-ti un plan pentru a-ti mari veniturile. Incearca sa te axezi pe anumite scopuri pozitive in loc sa le faci in ambitie temerilor pe care le ai.

Cum iti poti dezvolta directia

O persoana fara directie nu are cum sa fie motivata. Fara a stii care este urmatorul pas, nimeni nu poate avea puterea suficienta de a fi motivat. De exemplu, o persoana vrea sa aiba un blog celebru, insa petrece mai mult timp citind ceea ce posteaza ceilalti in loc sa scrie propriile articole.
Cheia in gasirea directiei este identificarea activitatilor care duc catre succes. Fa o lista a activitatilor pe care trebuie sa le intreprinzi pentru a reusi. Aceasta lista trebuie sa fie intocmita in functie de rezultatele obtinute in urma acelor actiuni. Revenind la exemplul anterior cu blogul, lista acestuia ar trebui sa contina urmatoarele elemente:

1. Scrie
2. Cauta teme relevante
3. Comunica cu alti bloggeri
4. Creaza un design deosebit blogului
5. Raspunde la comentarii si e-mail-uri
6. Citeste si alte bloguri

Refa din cand in cand aceasta lista si astfel vei observa pas cu pas ca esti din ce in ce mai aproape de succes.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016