Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-l faci pe seful sefului sa te asculte

Tags: management, sef, idee de afaceri, manager

Ai o idee de afaceri senzationala si ti s-a oferit, in sfarsit, sansa de a o impartasi sefului tau. Cand incepi isna sa vorbesti, nu reusesti sa impresionezi si ideea ajunge la cos. Crezi ca fie ideea nu a fost stralucita, fie seful tau nu e cine stie ce inteligenta.
Sunt sanse mari ca niciuna dintre presupunerile tale sa nu fie corecta. Daca ideea ta e buna, ai esuat pentru ca nu ai comunicat cum trebuie. Sefii buni nu sunt neaparat niste atotstiutori, ci oameni cu timp limitat si cu o cantitate limitata de energie. Oricat de ocupati ar fi, au ceva in comun: sunt foarte buni sa evalueze oprtunitatile cand acestea le sunt prezentate bine. 
 
Asadar, daca vrei sa-ti impresionezi seful, trebuie sa incepi sa gandesti ca el.
 
1. Vorbeste simplu si la obiect. 
 
Seful nu are niciodata timp. Se prea poate ca tu sa stii mai bine detaliile departamentului tau decat el. Asa ca evita jargonul si foloseste cuvinte simple. In alta ordine de idei, daca nu poti sa-ti prezinti ideea in 10 minute sau sa faci un rezumat de o pagina si jumatate, nu vei ajunge niciunde. Ceea ce nu inseamna ca ideea trebuie sa fie simpla.
 
2. Vinde ideea, nu propria persoana.
 
Este extrem de tentant sa vrei sa iesi in fata si sa pari un geniu atunci cand stai, in sfarsit, in fata cu zeul companiei. Dar pe acesta il va interesa ideea, nu persoana ta.
 
3. Plaseaza ideea in contextul activitatii companiei.
 
Nu uita ca tu lucrezi intr-un departament, dar seful are in vedere bunul mers al tuturor departamentelor. Trebuie sa-ti dai seama in ce fel va afecta propunerea ta imaginea de ansamblu.
 
4. Daca ai o idee intr-adevar buna, contacteaza-l pe seful cel mare direct.
 
Stiu ca te gandesti ca s-ar putea sa ai probleme sarind peste managerul direct. Dar, in majoritatea cazurilor, cel mai rau lucru care se poate intampla este sa fii ignorat.
 
In plus, incearca sa fii creativ. Ceea nu inseamna sa te costumezi in pinguin si sa intri in biroul sefului neanuntat. Dar evita email-ul. Trimite o scrisoare in plic. Sau un mesaj pe LinkedIn. Ceva neobisnuit.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016