Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevaruri pe care le uitam, chiar si in cariera

Tags: cariera, comunicare, societate, relatii

Ne este foarte usor sa ne facem viata mai grea sau mai complicata decat este in realitate. E suficient sa imi amintesc de exemplul unei femei care spunea mereu ca isi uraste locul de munca, dar cand cineva i-a spus sa faca o lista cu ceea ce ii place totusi acolo, a gasit peste 20 de argumente favorabile.


Greul apare atunci cand vrem sa fim fericiti, cand incercam sa avem o viata mai linistita, sa mancam mai sanatos, sa ne odihnim mai mult. Intr-o societate presata de reguli care ne epuizeaza pana la sfarsitul zilei atunci cand incercam sa tinem pasul cu ele, incercarea de a duce un trai mai bun se transforma intr-o provocare.

Si tocmai acest lucru ne sperie, faptul ca stim ca avem de luptat mult cu multe aspecte care astazi nu ne sunt tocmai benefice. Trebuie sa facem insa un pas inapoi, sa cantarim situatia si sa ne spunem ca schimbarea incepe chiar acum, dar prin pasi mici. Ca e suficient sa mergem la culcare cu cel putin doua ore inainte de miezul noptii ca sa observam efectele benefice asupra modului in care gandim si asupra sanatatii noastre.

Ca atunci cand renuntam la o serie de alimente cum ar fi dulciurile procesate din comert sau mezelurile si le inlocuim cu fructe si legume proaspete o sa scapam, inca din primele clipe, de obisnuitele dureri de stomac sau dureri de cap. Ca e bine, inainte de toate, sa fim echilibrati in tot ceea ce facem.

Cand simtim ca trecem prin perioade mai grele, fie ca este vorba de viata persoanala sau de cariera, trebuie sa ne amintim ca orice relatie necesita implicare si munca. Acestea nu se intampla de la sine si nu se intretin singure. Comunicarea deschisa si sinceritatea reprezinta cheia.

Sa nu uitam cat de mult adevar se gaseste in proverbul "Bine faci, bine gasesti". Suntem ceea ce gandim si ceea ce facem in fiecare zi. Daca vrem ca ceilalti sa ne inteleaga mai mult, va trebui ca mai intai noi sa fim mai intelegatori.

In natura exista anumite relatii pe care nu le respectam intotdeauna si care ne fac sa fim stresati, obositi, nervosi. E bine sa nu ne temem de schimbari, de nou. Sa mergem catre nou, daca inima asta ne dicteaza. Sa avem curajul sa incercam diferite lucruri si sa avem incredere ca vom reusi.

Uitam de cat de puternici suntem si devenim astfel slabi. Sunt lucruri pe care le uitam, atat in viata, cat si in cariera, dar pe care e bine sa le cultivam zilnic.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016