Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 semne care dau de gol un mincinos

Tags: semne ale minciunii, mincinos, limbajul corpului, contact vizual, detectarea minciunii

Daca vrei sa iti dai seama cand cineva te minte, este suficient sa privesti si sa asculti cu atentie persoana respectiva. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi utile care sa te ajute sa depistezi cat mai repede un mincinos.
1. Ofera prea multe detalii
Atunci cand minti, simti nevoia sa oferi cat mai multe detalii pentru a convinge persoana din fata ta sa te creada. Daca observi ca o persoana ofera mai multe detalii decat de obicei, acest lucru ar trebui sa te puna pe ganduri. De multe ori, mincinosii isi pregatesc dinainte povestea, memorand-o ca pe o poezia. Poate fi o idee buna sa adresezi intrebari suplimentare sau sa incerci sa schimbi subiectul pentru a observa ce face persoana respectiva.
 
2. Are un comportament ciudat
Pentru a descoperi cand cineva te minte, trebuie sa fii foarte atent la comportamentul acestuia, sa fii un ascultator si un observator desavarsit. Orice schimbare de comportament poate indica faptul ca persoana respectiva minte. Daca observi ca o persoana relativ calma incepe sa se agite cand este adus in discutie un anumit subiect, schimba subiectul si fii atent la limbajul corpului. I s-a schimbat comportamentul? Revino la subiectul initial si fii atent din nou la comportamentul acestuia.
 
3. Prea mult contact vizual sau lipsa acestuia
Unii mincinosi se simt vinovati si nu au curajul sa te priveasca in ochi, in timp ce altii sunt atat iscusiti incat te pot minti privindu-te drept in ochi si chiar exagereaza cu contactul vizual pentru a te asigura ca spun adevarul. Fii atent la orice schimbare de comportament. Daca persoana respectiva nu mentine contactul vizual o perioada lunga de timp iar acum o face sau invers, ceva este in neregula.
 
4. Schimba subiectul
Mincinosul stie ca daca lungeste povestea, risca sa fie descoperit. Astfel ca este foarte posibil sa incerce subiectul cat mai repede. Un mincinos priceput poate schimba subiectul imediat insa nu trebuie sa cazi in plasa acestuia – revino la subiectul initial si vei descoperi cat este de disperat sa evite acest subiect.
 
5. Limbajul corpului
Fii atent la mainile celui pe care il suspectezi de minciuna deoarece mincinosii au tendinta sa isi tina mainile ocupate in timp ce spun o minciuna. Este posibil sa isi atinga fata, genunchii, coatele, sa se joace cu hainele sau cu parul.
 
6. Are reactii intarziate sau necorespunzatoare
Observa reactiile emotionale ale celui pe care il suspectezi ca minte. Atunci cand o persoana este cu adevarat fericita sau suparata, aceasta stare ii este exprimata pe intreaga fata. Insa cand cineva minte, de multe ori expresiile asociate bucuriei/supararii sunt facute cu putin timp inainte sau dupa ce ar trebui, iar expresiile nu seamana cu cele obisnuite.
 
7. Te ataca pe tine
Daca iti exprimi indoiala cu privire la spusele mincinosului, acesta va incepe sa te atace pe tine. Deoarece atacul este cea mai buna strategie de aparare. Nici nu este nevoie sa iti exprimi in mod clar indoiala deoarece mincinosul se va folosi de orice indiciu pentru a reactiona astfel incat sa te puna pe tine in banca acuzatilor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.66 din 5 - 16 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016