Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 dintre cele mai sanatoase alimente din lume

Tags: alimente sanatoase, alimentatie sanatoasa, antioxidanti, afine, migdale, fasole

Care sunt cele mai sanatoase alimente? Expertii in nutritie au realizat o lista a celor mai sanatoase alimente. Iti prezentam in continuare cateva dintre ele, lista completa fiind mai lunga. Incearca sa le integrezi in aliementatia ta pentru a beneficia la maxim de avantajele descrise mai jos.
 
1. Migdalele
Migdalele sunt o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi sanatoase, antioxidanti si vitamine si minerale esentiale. Sunt ideale pentru gustari, insa nu ar trebui sa exagerezi cu portiile deoarece contin multe calorii.
 
2. Merele
Merele sunt o sursa excelenta de pectina, o fibra naturala care poate reduce nivelul colesterolului din sange. Aceste fructe sunt de asemenea bogate in fibre si contin quercitina, o substanta cu actiuni anti-inflamatorii, care poate preveni problemele respiratorii.
 
3. Inimile de anghinare
Aceste legume verzi sunt bogate in fibre si pot contribui la pastrarea unei siluete de invidiat si la reducerea nivelului de colesterol. Inimile de anghinare sunt legumele cu cel mai ridicat mare nivel de antioxidanti, depasind din acest punct de vedere alte alimente cunoscute pentru proprietatile antioxidante: afinele, ciocolata neagra sau strugurii.
 
4. Avocado
Aceste fructe sunt bogate in grasimi monosaturate si polisaturate care confera sentimentul de satietate, dar si in vitaminele C, E, potasiu si luteina. Avocado te protejeaza impotriva cancerului, problemelor oculare si bolilor de inima.
 
5. Sfecla
Sfecla rosie este bogata in betalaine, substante cu proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Mai mult, sfecla contine cantitati semnificative de vitamina C, vitamina B6, fier, fosfor, calciu, magneziu, zinc, niacina, riboflavina si tiamina.
 
6. Fasolea      
Fasolea este extrem de benefica pentru inima, datorita continutului ridicat de fibre. Acest aliment te protejeaza de asemenea impotriva anumitor tipuri de cancer si este indicat a fi consumat de catre diabetici. Fasolea este o sursa importanta de folati, fier, potasiu si magneziu, protejandu-ti oasele si coborand nivelul tensiunii arteriale.
 
7. Ardeiul
Ardeiul este bogat in vitamina C si fibre, dar si in antioxidanti din clasa carotenoidelor. Carotenoidele reduc riscul dezvoltarii cancerului si al bolilor cardiovasculare.
 
8. Murele si zmeura  
Murele si zmeura sunt sarace in calorii si sunt surse excelente de fibre, vitamina C, antioxidanti si fitochimicale. Acestea ajuta la imbunatatirea memoriei si protejeaza corpul impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
 
9. Ceaiul negru
Alaturi de ceaiul verde si ceaiul alb, ceaiul negru este bogat in antioxidanti. Ceaiul negru are proprietati anti-inflamatorii si creste imunitatea, protejeaza impotriva anumitor tipuri de cancer, bolilor cardiovasculare si diabetului.
 
10. Afinele
Toate fructele de padure sunt bogate in antioxidanti, vitamine si fibre, insa afinele aduc si mai multe beneficii sanatatii. Afinele reduc nivelul colesterolului, reduc riscul dezvoltarii diabetului, incetinesc procesul de imbatranire, imbunatatesc abilitatile motorii si vederea.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Ultimele comentarii

0