Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 greseli de management care dauneaza mediului de lucru

Tags: mediu de lucru, angajati, obiective, comunicare, feedback, greseli de management

Pentru a oferi angajatilor un mediu de lucru placut, este important sa eviti anumite greseli.
1. Sa nu ai un plan de angajare strategic
De multe ori, companiile nu reusesc sa angajeze oamenii potriviti, necesari pentru dezvoltarea unei echipe puternice. Atunci cand concepi planul de angajare, trebuie sa iei in calcul toate elementele specifice ale jobului respectiv, care sunt intrebarile ce ar trebui adresate in cadrul interviului, cate interviuri ar trebui sustinute, etc. Ce fel de angajati te vor ajuta sa treci la urmatorul nivel?
 
2. Sa gandesti limitat
Trebuie sa ai obiective pe termen lung. Nu uita sa iti stabilesti obiective specifice, masurabile, realizabile si relevante. Inainte de a stabili obiective pe termen lung, gandeste-te care sunt obiectivele pe termen scurt. Obiectivele pe termen scurt conduc la realizarea celor pe termen lung.
 
3. Sa subapreciezi angajatii
Angajatii sunt cei mai importanti. Daca acestia nu se simt apreciati, nu vor fi productivi. Pentru a te asigura ca angajatii se simt apreciati, ofera-le recompense. Acestea pot fi sub forma de bani, vouchere cadou, excursii, abonamente speciale, etc. Cu cat programul de recompense este mai eficient, cu atat angajatii vor fi mai fericiti si mai motivati sa realizeze obiectivele companiei.   
 
4. Lipsa de comunicare
Comunicarea este esentiala in cadrul companiei. Comunica in mod regulat cu angajatii, incurajandu-i sa fie cat mai deschisi cu putinta. Daca angajatii se simt neintelesi iar comunicarea este practic inexistenta, acest lucru va da nastere multor nemultumiri si neintelegeri.
 
5. Sa nu existe un echilibru intre viata profesionala si cea personala
Incurajeaza angajatii sa isi ia concediu, ofera-le training-uri privind managementul eficient al timpului si al stresului, ofera-le un program cat mai flexibil. Fii pregatit sa iti modifici politicile existente in functie de nevoile angajatilor.
 
6. Lipsa feedback-ului
Feedback-ul referitor la performanta incurajeaza si motiveaza angajatii si asigura lucrul eficient in echipa. Implementeaza un sistem eficient de oferire si primire a feedback-ului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016