Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Verifica online daca si computerul tau a fost infectat cu celebrul virus DNS Changer

Tags: dns changer, virus, malware, 9 iulie, hackeri, internet

FBI avertizeaza ca exista inca multe computere afectate de virusul "Alureon/DNS Changer bot", iar acestora le va fi blocat accesul la internet incepand de lunea viitoare.
Sute de mii de computere din intreaga lume au fost infectate cu acest virus inca de anul trecut. Software-ul malitios avea scopul de a redirectiona utilizatorul catre alte website-uri false pentru a le fura datele de identificare si financiare.
 
Luni, 9 iulie, FBI-ul va inchide serverele in cauza, iar acest lucru va afecta computerele care sunt inca infectate cu acest virus, pierzandu-se conexiunea la internet, fara instiintare prealabila. FBI a creat un site special unde utilizatorii de internet pot verifica daca si computerul lor a fost infectat.
 
Computerele care sunt infectate cu acest virus isi vor pierde luni conexiunea la internet, iar utilizatorii vor trebui sa apeleze la furnizorii de internet pentru detectarea malware-ului si reconectare.
 
Aceasta problema a inceput atunci cand un grup de hackeri internationali a infectat peste 570.000 de computere din intreaga lume, prin intermediul unei campanii de publicitate false.
 
Majoritatea victimelor nici nu stiu ca au computerele infectate, cu toate ca acest malware le-a incetinit conexiunea la internet si le-a dezinstalat antivirusul, computerele devenind astfel mult mai vulnerabile la atacuri.
 
Pentru a descoperi daca aveti computerul infectat cu acest virus, puteti accesa site-ul creat de FBI: http://www.dcwg.org/.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016