Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 mamuti si un strop de graffiti: Orange comunica printr-o aplicatie AR

Tags: orange, aplicatie ar, orange explorer, mamuti, graffiti, antipa, augmented reality

Orange a lansat o aplicatie pentru mobil bazata pe Augmented Reality (AR), care va gazdui o serie de activari menite sa sustina comunicarea programului Orange Young, dar si a site-ului Nelimiteaza-te.ro.
Se numeste Orange Explorer si este disponibila atat pe telefoane iPhone, cat si Android. Strategia de comunicare si implementare a campaniei pe canalele media, precum si a proiectelor speciale au fost realizate de Initiative, iar primele activari de tip AR dezvoltate pentru smartphone-uri sunt Antipa si Graffiti.
 
Activarea Antipa este realizata pentru Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti si propune utilizatorilor o calatorie in timp pentru a vedea doua specii de mamuti in miscare. Modelele 3D de mamuti din Antipa pot fi vizualizate prin scanarea, cu ajutorul aplicatiei, a markerelor aflate pe doua postamente Orange in interiorul muzeului.

Cea de-a doua activare, Graffiti, are in centrul sau conceptul de arta urbana, fiind gandita ca o competitie adresata tinerilor. Orange ii incurajeaza pe utilizatori sa-si incerce talentul creativ prin intermediul unei aplicatii online care simuleaza arta de a crea un desen graffiti. In urma unei selectii, lucrarile castigatoare vor fi expuse in cadrul unei expozitii virtuale la metrou, care va rula pe toata durata activarii.

Expozitia, accesibila de pe telefonul mobil numai prin intermediul aplicatiei Orange Explorer, poate fi vazuta in mai multe statii ale metorului bucurestean si gazduieste opere ale unor grafferi autohtoni consacrati. Desenele au fost digitalizate si transpuse in Augmented Reality cu ajutorul HyperActive si Mobile Works, fiind expuse pe panouri de mari dimensiuni,  vizibile in anumite statii de metrou cu ajutorul smartphone-ului de la aproximativ 5 m distanta.


„Orange Explorer este printre primele concepte de aplicatii mobile din Romania care are ca punct central tehnologia Augmented Reality prin intermediul careia sunt redate in mod spectaculos elemente grafice animate. Aplicatia a fost gandita ca un portal sub care vor fi lansate mai multe activari ce vor rula simultan, fiecare dintre acestea nisate pe un anumit target si concept si fiecare cu propria sa promovare si mecanica”, explica intr-un comunicat Ersilia Baragan ( Mobile Marketing Specialist Mobile Works).
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016