Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SOPA a murit. Traiasca internetul!

Tags: sopa, proiect legislativ, piraterie online, internet, retragere sopa

S-au sustinut si incitat unul pe altul, au amenintat cu inchiderea vreme de 24 de ore si si-au autocenzurat paginile online in semn de protest. Google, Wikipedia, Wordpress si toti cei care li s-au alaturat par sa fi castigat, in cele din urma, batalia impotriva SOPA.
Lamar Smith, congressman-ul american care a initiat SOPA (Actul de Stopare a Pirateriei Online), a anuntat ca isi retrage proiectul legislativ, considerand este nevoie de un acord mai larg pentru ca acesta sa-si poata produce efectele.

"Am auzit opiniile criticilor si iau in considerare problemele ridicate de ei vizavi de legea propusa spre rezolvarea pirateriei online. Este clar ca avem nevoie de o revizuire a abordarii cu privire la problema hotilor din strainatate care fura si vand inventii si produse americane", a spus Smith intr-un comunicat de presa.

Se pare insa ca gigantii online nu au castigat decat o batalie in aceasta privinta si nu tot razboiul. Asta pentru ca Smith crede ca problema pirateriei este prea importanta pentru a fi trecuta cu vederea.

„Industria proprietatii intelectuale inseamna 19 milioane de slujbe bine platite si reprezinta peste 60% din valoarea exporturilor americane. Furtul proprietatii intelectuale costa economia americana peste 100 miliarde dolari anual si este rezultatul pierderii a mii de locuri de munca. Congresul nu poate sa asiste pasiv la toate acestea. Vom continua sa lucram la acest proiect, impreuna cu proprietarii de copyright, companiile de internet si institutiile financiare, pentru a identifica metode potrivite de a combate pirateria online ”, mai spune oficialul american.

Decizia lui Lamar Smith vine la doar doua zile dupa ce Google, Wikipedia, Worpress, Reddit si alte platforme online au initiat un protest de autocenzurare pentru a impiedica aprobarea proiectului SOPA.  
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016