Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SOPA s-a mutat in Rusia

Tags: sopa, rusia, internet, libertate internet, restrictionare internet, vladimir putin

Internautii nu par sortiti sa aiba parte de liniste. Dupa ce au trecut de emotiile unor propuneri legislative care ingradeau libertatea internetului, precum SOPA sau ACTA, acestia se confrunta cu o alta amenintare. De data asta, venita tocmai din Rusia.
Saptamana aceasta, parlamentul rus a aprobat un act normativ care impune un nou tip de cenzura asupra internetului. In aparenta, reglementarea vizeaza acele domenii web din Rusia care promoveaza activitati ilegale. Astfel, autoritatile pot decide sa inchida acele website-uri care nu sterg continutul declarat ilegal in termen de 24 de ore. Totusi, site-urile care contin pornografie infantila, instructiuni privind sinuciderea, promovarea consumului de droguri nu par atinse de aceasta noua reglementare.
 
Cateva site-uri foarte populare in Rusia, printre care Wikipedia, Livejournal si Yandex (cel mai mare motor de cautare rusesc), au subliniat faptul ca proiectul de lege este conceput doar pentru a le permite autoritatilor sa inchida acele site-uri care nu le sunt pe plac. Drept urmare, cele trei au intrat marti in greva, redirectionand vizitatorii catre o pagina unde erau instiintati asupra pericolului ca internetul sa isi piarda libertatea.
 
Daca acest gen de protest a facut ca renumitul act SOPA (Stop Online Piracy Act) sa fie abandonat dincolo de ocean, in Rusia parlamentarii nu au fost suficient de impresionati si au aprobat actul normativ.
 
Acum, implementarea legii sta in pixul lui Vladimir Putin, care, in calitatea sa de presedinte al tarii, trebuie sa hotarasca asupra promulgarii legii. Sunt insa slabe sanse sa nu o faca.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016