Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti prea ocupat? Atunci relaxeaza-te

Tags: oameni ocupati, relaxare, inactivitate, program incarcat, viata banala

De multe ori ne spunem ca suntem prea ocupati sa facem una sau alta. Avem un program extrem de incarcat pentru ca mai adaugam cate o activitate (inutila), iar apoi spunem celorlalti cu un fel de satisfactie cat de ocupati suntem. Totusi, nu ar trebui sa ne bucuram asa de mult ca suntem ocupati, ci ar fi cazul sa ne mai si odihnim, ne sugereaza Tim Kreider in The New York Times.
Desigur, suntem ocupati pentru ca asa ne cere viata, insa parca nu suntem niciodata multumiti si mai adaugam cate o activitate in programul si asa incarcat. „Prin faptul ca suntem mereu foarte ocupati incercam sa ne reasiguram ca existam cu adevarat si sa evitam orice spatiu gol. Gandim ca viata noastra nu are cum sa fie neinsemnata sau banala daca suntem atat de ocupati la orice ora din zi.”
 
Autorul ne sugereaza o solutie extrem de simpla pentru a scapa de aceasta noua dependenta a omenirii: sa ne relaxam pur si simplu. Atunci cand ne simtim coplesiti de volumul mare de munca si de numeroasele activitati pe care alegem sa le facem, ar trebui pur si simplu sa evadam si sa ne odihnim o perioada.
 
„Inactivitatea nu este doar o vacanta, o indulgenta sau un viciu; este indispensabila creierului, asa cum vitamina D este indispensabila corpului.” Atunci cand nu ne permitem perioade de inactivitate, creierul nostru sufera. Spatiul si linistea pe care ni le ofera inactivitatea sunt esentiale pentru a putea adopta o privire de ansamblu asupra vietii si pentru a putea face lucruri cu adevarat utile.
 
Daca si tu simti ca esti „prea ocupat” si iti ocupi fiecare ora a zilei cu cate o activitate, poate ar trebui sa te dai un pas inapoi si sa iti permiti sa te relaxezi.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016