Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un roman este acuzat ca a spart computerele NASA

Tags: piratare, hacker, nasa, spargere computere

Robert Butyka, un roman in varsta de 25 de ani, a fost pus sub acuzare de catre un mare juriu federal din Los Angeles, Statele Unite, pentru spargerea a 25 de computere utilizate in cercetarea schimbarilor climatice de la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California, informeaza Associated Press.
Piratarea acestor computere a avut loc in 2010 si a facut inutilizabil Programul Atmospheric Infrared Sounder timp de doua luni, timp necesar pentru indepartarea codului malitios si recuperarea datelor. Programul cu pricina era utilizat in cercetarea schimbarilor climatice si in previziunile meteo.
 
Biroul avocatului a declarat ca NASA a colaborat cu autoritatile romane, in cele din urma Butyka fiind condamnat luna trecuta in Romania. Acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare, insa poate primi o pedeapsa de 10 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat si in Statele Unite.
 
Nu au fost facute publice implicarile acestor spargeri, insa se pare ca Butyka nu a reusit sa acceseze instrumentul Atmospheric Infrared Sounder din spatiu care transmite masuratorile meteo inapoi pe Pamant.
 
Daunele estimative se ridica la suma de 500.000 de dolari, aceasta suma incluzand timpul de cercetare pierdut.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016