Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa faci in primele 6 luni intr-un job nou

Tags: job, job nou, cariera, manager, performanta

Fie ca esti proaspat in companie sau ai preluat o functie noua, primele sase luni sunt absolut critice pentru construirea propriului brand. Daca te descurci cu brio, o sa vezi ca, atunci cand gresesti, esti iertat mai usor si, cand ai realizari, esti mult mai laudat.
Descurca-te excelent la responsabilitatile cheie:

Da-ti seama cum iti va fi masurata performanta, in cifre, daca se poate. Daca ai o functie in legatura cu care asteptarile sunt neclare, cere-i managerului direct sa ti le scrie. Incertitudinea este retata dezastrului.

Nu incerca sa inveti totul. Prioritatea numarul unu este sa dovedesti ca esti de incredere in realizarea lucrurilor care conteaza. 3-5 activitati de baza, atat trebuie sa te preocupe. Uita-te la cei din jurul tau si vezi ce fac cei mai buni.

Descurca-te excelent la primele trei responsabilitati care-ti sunt date si, si mai important, spune-i managerului tau despre succesele intermediare. Lumea nu are inca incredere in tine, asa ca alunga-le teama. Daca ai vreo intrebare, pune-o, insa vino si cu solutii de-ale tale, pentru ca sa vada ca nu ai stat degeaba. Cere feedback si primeste-l cu zambetul pe buze.

Construieste reteaua de lucru corecta:

Investeste in relatia cu managerul. La sfarsitul primelor trei luni ar trebui sa lucrezi deja la atingerea unui obiectiv care nu este in fisa postului tau. Gandeste-te la cariera, la viitor. 

Cunoaste-ti colegii de echipa si partenerii firmei. Daca intelegi ce vor acestia si cum sa-i ajuti (sa le dai o mana de ajutor la un proiect, sa faci munca de cercetare pentru ei, sa le oferi feedback la un raport pe care-l scriu), vei deven o persoana-resursa. Evita insa disputele personale intre colegi.

Pune multe intrebari. Cand esti nou, poti sa te inatlnesti cu cine vrei tu si sa intrebi orice. Profita de asta. Cere intalniri cu sefii mari, pentru a veea cum functioneaza compania. Vei invata enorm de multe si iti vei crea relatii frumoase.

Pregateste-te de succes inca de acasa:

Trebuie sa stii ce se cere de la tine la slujba (program de lucru, delegatii) si fa un plan sa nu-ti afecteze viata de familie. Vorbeste cu sotia si informeaz-o in legatura cu schimbarile care se vor produce.

Munceste din greu, dar nu sta la birou pana tarziu. Este foarte important sa rezolvi tot ce ti se cere in primele sase luni, dar nu le crea sefilor impresia ca iti place sa lucrezi peste program. Poti sa-ti mai iei acasa, din cand in cand cate un proiect mai dificil.

Pune bazele viitorului:

Fii gata pentru o scurta intalnire cu seful cel mare. Priveste-ti rolul in firma prin primsa conexiunilor cu strategia mai mare a acesteia. Daca esti capabil sa explici relevanta rolului tau, vei fi vazut ca un om de viitor.

In jurul lunii a sasea, stai de vorba cu managerul direct privind viitorul tau carieristic. Spune-i care sunt sentimentele tale legate de munca pe termen lung in companie si cum vrei sa cresti profesional.

Asigura-te ca-ti place ce faci si ca lucrezi cu placere cu colegii tai. Daca nu esti fericit, gandeste-te la o schimbare.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016