Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum identifici corect situatiile la care e cazul sa renunti

Tags: renuntare, oportunitati, fericire, obiceiuri, actiuni, diferentele

Avem tendinta de a acorda situatiilor sau oamenilor inca o sansa, inca una si inca una. Aceste sanse pe care le oferim nu fac insa, de cele mai multe ori, decat sa prelungeasca acele stari care initial nu ne-au multumit.

Exista insa cazuri in care nu trebuie sa stam pe ganduri si sa luam decizia de a schimba lucrurile renuntand la situatiile sau oamenii care nu aduc nimic bun in viata noastra si care ne tin pe loc:


1. Cineva vrea mereu sa fii altfel decat esti.

Cei care tin la tine cu adevarat te vor accepta asa cum esti. Trebuie sa aprecieze atat aspectele similare, cat si diferentele. Asa ca trebuie sa ramanem tot noi si sa nu renuntam la ceea ce ne defineste pe noi insine doar de dragul altei persoane.

2. Actiunile unui om nu se potrivesc cu cuvintele.


Fereste-te de oamenii care iti spun doar ceea ce vrei sa auzi. E usor sa crezi pe cineva atunci cand iti spune ceea ce abia astepti sa auzi, dar trebuie sa fii atent si la ceea ce fac. Actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele.


3. Ai obiceiul sa-ti plangi de mila.

Daca nu ne place un lucru la noi sau in jurul nostru, trebuie sa il schimbam si daca nu se poate, atunci sa schimbam felul in care percepem acel lucru. Trebuie sa alegem sa fim fericiti, nu nefericiti. Intotdeauna putem ajunge la impresia ca lucrurile sunt mai rele decat sunt in realitate.

4. Ne gandim ca totul trebuie sa fie usor.

Lucrurile mari in viata nu se construiesc usor, ci prin multa munca. Asa ca trebuie sa ne gandim la ceea ce ne dorim, sa facem lucrurile de care ne temem sau nu ne credem in stare si sa ne apropiem de ceea ce ne dorim sa devenim.

5. Traim in trecut.

Daca alegem sa ne gandim la ceea ce s-a intamplat in trecut, uitand ca nu mai poate fi reparat, ramanem pe loc. Daca regretam situatii mai bune care nu mai exista in prezent, inchidem usa in fata unor noi oportunitati.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016