Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optimismul se invata la fel ca matematica| Exercitiul este de baza

Tags: optimism, optimismul se invata, optimismul se exerseaza, exercitii optimism

Matematica se invata doar prin exercitiu. Nimeni nu se naste invatat si cu totii prindem abilitatile si competentele necesare doar in timp si prin intermediul eforturilor potrivite, depuse in mod constant. Asa ca ne gandim si la optimism ca la un soi de matematica. Daca se aseamana, de fapt si de drept, cu istoria mai mult decat cu teoriile de ordin psihologic?
Asa se face ca numerosi specialisti in domeniul dezvoltarii personale ne indeamna sa efectuam simple exercitii care sa ne puna optimismul la treaba. Este vorba despre un set amplu de exercitii la indemana oricui si iata si cateva sugestii interesante:

1. Invatati sa va eliminati singuri gandurile negative.
Va ganditi la facturile care se apropie, la un rezultat negativ aparut in testele medicale, la faptul ca ati ratat o oportunitate de afacere sau va ganditi ca sefii va saboteaza calea catre o promovare pe care meritati din plin. Iata doar cateva exemple de ganduri negative care ne imbolnavesc si care nu ne permit sa avem atitudinea potrivita pentru succes.

De fiecare data cand simtiti ca gandurile negative va acapareaza, opriti-va din ce faceti, respirati usor si concentrati-va pe orice altceva. Luati o pauza pentru o plimbare scurta si obligati-va sa beti minim un pahar mare de apa.

2. Cititi cat mai multe povesti de succes existente in mediul de afaceri si nu numai. Descoperiti prin cate greutati au trecut mari celebritati, oameni de stiinta, actori si alte persoane pe care le admirati. Veti intelege ca toate greutatile au un scop al lor, chiar daca nu il constientizam acum, si ca fara ele, cursul vietii noastre ar fi schimbat in mod drastic.

3. Ganditi-va la intamplari nefericite din trecut si la finalul carora ati realizat ca tot raul a fost spre bine. Asa veti putea accepta greutatile existente mai usor, problemele, neajunsurile, conflictele si nu numai.

4. Exersati-va rabdarea, calmul, modestia. Acest trio de aspecte ramane esential pentru o persoana cu doze mari de optimism.

5. Nu mai luati toate lucrurile in serios, nici pe voi insiva. De cele mai multe ori, problemele par mai grave decat sunt in realitate si noi suntem cei care le dam anvergura sau o putem reduce. De maniera in care reusim sa reducem nivelul de griji depinde si doza de optimism de care ne putem bucura.


Mult succes si doze mari de optimism!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016